ΑΘΗΝΑ
18:03
|
23.04.2024
Εκτός λειτουργίας το 40% της ηλεκτροπαραγωγής λόγω των ρωσικών επιθέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τεράστιες ζημιές στα ενεργειακά δίκτυα, εξαιτίας των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων της τελευταίας εβδομάδας, αναγκάζει την Ουκρανία σε μεγάλης κλίμακας προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες διακοπές της ηλεκτροδότησες, σε εθνικό επίπεδο, σήμερα Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους πολίτες της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας του να βοηθήσουν. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε τον κανονικό ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας μας», είπε σε ομιλία του μέσω βίντεο το βράδυ της Τετάρτης. «Αλλά χρειάζεται χρόνος και η βοήθεια των πολιτών», πρόσθεσε.

Η εταιρεία κοινής ωφέλειας Ukrenerho ζήτησε από τους πολίτες να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια σήμερα Πέμπτη μεταξύ 7 π.μ. και 10 μ.μ. τοπική ώρα και ανακοίνωσε έως και τετράωρες κυλιόμενες διακοπές ανά περιοχή. «Δεν αποκλείουμε ότι με την έναρξη του χειμώνα, θα ζητάμε τη βοήθειά σας πιο συχνά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσημα ο χειμώνας ξεκινά σήμερα 20 Οκτωβρίου, με την θερμοκρασία να αναμένεται να κινηθεί λίγο κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την κυβέρνηση του Κιέβου, οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν καταστρέψει το 40% της ενεργειακής υποδομής της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

Στο χθεσινοβραδυνό του διάγγελμα, ο πρόεδρος Ζελένσκι αναφέρθηκε επίσης στην επιβολή στρατιωτικού νόμου από τον Πρόεδρο Πούτιν στις τέσσερις περιοχές που πρόσφατα εντάχθηκαν στην Ρωσικό Ομοσπονδία, χαρακτηρίζοντάς την «σημάδι υστερίας μπροστά στην επικείμενη ρωσική ήττα» και κάλεσε τους πολίτες σ’ αυτές τις περιοχές να μη δεχτούν να επιστρατευτούν στον ρωσικό στρατό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Αναζητείται ξανά από τις αρχές ο Φουρθιώτης -Κατηγορείται για εκβίαση

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα