ΑΘΗΝΑ
09:00
|
27.04.2024
Γραφείο Τύπου δικαστηρίων πρότεινε από τη Βουλή η Σοφία Σακοράφα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για «ακραίες καταστάσεις σε βάρος θυμάτων ιδιαιτέρως παιδιών», με αφορμή την παρουσίαση της υπόθεσης του παιδοβιασμού στον Κολωνό από τα ΜΜΕ.

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι κοινωνοί μιας ακραίας κατάστασης σε βάρος θυμάτων, ιδιαιτέρως παιδιών, με την διακίνηση βίντεο και πληροφοριών γενετήσιου χαρακτήρα από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και διαδικτυακούς τόπους» αναφέρει ο κ Οικονόμου.

«Τίθεται ζήτημα ηθικό αλλά και παραβίασης του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου για την προστασία της νεότητας, και του κώδικα δεοντολογίας ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών» προσθέτει ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και καταλήγει ότι είναι αδήριτη ανάγκη τη άμεση και κατά προτεραιότητα παρέμβαση του ΕΣΡ

Και ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Την παρέμβαση του ΕΣΡ σε ανακοίνωσή του ζήτησε και ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Σε επιστολή του ο κ. Σταμάτης, αναφέρεται στην έκταση που έχει προσλάβει το θέμα και τονίζει ότι ουσιαστικά δεν λαμβάνονται υπόψη τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της 12χρονης από την εκτεταμένη προβολή του θέματος αλλά και όλων των ανηλίκων που εκτίθενται στην προβολή σχετικών ειδήσεων, πληροφοριών, ενημερώσεων και αναλύσεων.

Γραφείο Τύπου δικαστηρίων πρότεινε η Σακοράφα

Υπενθυμίζεται όχι χθες από τη Βουλή, η βουλευτής του ΜέΡΑ25, ανέδειξε το θέμα του «αδιανόητου κανιβαλισμού των ΜΜΕ» για την υπόθεση και χαρακτήρισε το ΕΣΡ «οργανισμό σε κωματώδη κατάσταση» όσο αφορά τα αντανακλαστικά του στη συγκεκριμένη υπόθεση και ζήτησε άμεσα νομοθετικά μέτρα πέρα από το ΕΣΡ.

Με αφορμή τη διαχείριση της υπόθεσης του Κολωνού από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η κ. Σακοράφα επεσήμανε ότι σε άλλες χώρες, υπάρχουν γραφεία Τύπου στα δικαστήρια, που ανακοινώνουν ότι είναι, και πρέπει να είναι, ανακοινώσιμο.

«Προτείνω, να υπάρξει μια υπηρεσία Τύπου, με επικεφαλής εισαγγελέα – δικαστή, και να δίνεται στον Τύπο ότι πρέπει να μάθει ο κόσμος», κατέληξε η βουλευτής του ΜέΡΑ25.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα