ΑΘΗΝΑ
16:41
|
26.05.2024
Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις φυλές Μπέρτα και Χάουζα στην νότια σουδανική πολιτεία Γαλάζιος Νείλος προκάλεσαν πάνω από 170 νεκρούς σε δύο μέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκρούσεις μεταξύ των φυλετικών κοινοτήτων Χάουζα και Μπέρτα στη νότια σουδανική πολιτεία Γαλάζιος Νείλος είχαν ως αποτέλεσμα μέσα στο τελευταίο διήμερο το θάνατο πάνω από 170 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων.

Δύο Σουδανοί αξιωματούχοι μιλώντας απόψε σε δημοσιογράφους του πρακτορείου Associated Press επιβεβαίωσαν το γεγονός υπό το καθεστώς ανωνυμίας τονίζοντας πως οι συγκρούσεις δεν έχουν καταλαγιάσει αλλά συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHΑ) οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο με αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 150 ανθρώπων για κτηματικές διαφορές.

Σήμερα εκπρόσωποι της φυλής Χάουζα δήλωσαν πως δέχονται συνεχείς επιθέσεις από ενόπλους με βαρύ  οπλισμό αλλά απέφυγαν να ενοχοποίησουν συγκεκριμένη φυλετική κοινότητα ή ομάδα. Σε επακόλουθη ανακοίνωση γίνεται έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση των επιθέσεων και στην ανάγκη «ανάσχεσης επιθέσεων γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης» σε βάρος των Χάουζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νότια Αφρική: Τελευταία προεκλογική συγκέντρωση για τον Σιρίλ Ραμαφόσα

Σταγόνα στον ωκεανό η ανθρωπιστική βοήθεια που περνάει στην Λωρίδα της Γάζας

Ακόμα 56 μετανάστες νότια της Γαύδου

Εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα