ΑΘΗΝΑ
20:33
|
18.04.2024
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ροστόκ επισήμανε πως δεν τραυματίστηκε κανείς από τους θαμώνες του ξενοδοχείου τονίζοντας ότι «υπάρχει υποψία εμπρησμού».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σενάριο του εμπρησμού από ακροδεξιούς ή νεοναζιστές εξετάζει η αστυνομία στην πόλη Ροστόκ της βορειοανατολικής Γερμανίας ως μία από τις πιθανές αιτίες για την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες, Τετάρτη, σε ένα ξενοδοχείο που φιλοξενούσε Ουκρανούς πρόσφυγες και το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς δίχως τελικά να υπάρξουν θύματα.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Schaefereck βρίσκονταν 14 φιλοξενούμενοι και τρεις υπάλληλοι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ροστόκ επισήμανε πως δεν τραυματίστηκε κανείς από τους θαμώνες του ξενοδοχείου τονίζοντας ότι «υπάρχει υποψία εμπρησμού».

Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην κοινότητα Γκρος Στρέμκεντορφ, κοντά στις ακτές της Βαλτικής, λειτουργούσε ως κατάλυμα για πρόσφυγες, κυρίως Ουκρανούς που είχαν εγκαταλείψει την πατρίδα τους λόγω του πολέμου.

«Εάν επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για εμπρησμό, τότε θα μιλάμε για ένα έγκλημα μίσους», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, διαβεβαιώνοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν.

Ορισμένα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν πως στην πόρτα του ξενοδοχείου είχε σχεδιαστεί μια σβάστικα.

«Σοκαρίστηκα με αυτό που φαίνεται πως συνέβη εδώ», είπε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μίκαελ Πέτερς, προσθέτοντας: «Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον προσφύγων συνιστά επίθεση κατά των αξιών μας».

Η πυρκαγιά στο υποβαθμισμένο ανατολικό κρατίδιο Μεκλεμβούργου-Πομερανίας, εκδηλώθηκε κοντά στην περιοχή όπου τον Αύγουστο του 1992 εκατοντάδες ακροδεξιοί εξαπέλυσαν τις χειρότερες επιθέσεις κατά μεταναστών στη Γερμανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει…ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα