ΑΘΗΝΑ
06:12
|
26.04.2024
Νέα και ακόμα πιο εντυπωσιακή φωτογράφιση των τριών πυλώνων, που αποτελούνται από πυκνά νέφη ψυχρών διαστρικών αερίων και σκόνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τηλεσκόπιο James Webb συνεχίζει να κοιτά προς το Σύμπαν και να μας μεταφέρει πανέμορφες εικόνες που απέχουν χιλιάδες έτη φωτός από τη Γη. Αυτή τη φορά το διαστημικό τηλεσκόπιο απαθανάτισε με εξαιρετικές λεπτομέρειες τις εμβληματικές Στήλες της Δημιουργίας.

Οι τρεις στήλες ή πυλώνες αποτελούνται από πυκνά νέφη ψυχρών διαστρικών αερίων και σκόνης, όπου νέα άστρα σχηματίζονται.

Αριστερά οι Στήλες της Δημιουργίας από το Hubble το 1995 και δεξιά η εικόνα από το τηλεσκόπιο James Webb

Η νέα εικόνα του Webb από την εγγύς-υπέρυθρη κάμερα του εστιάζει στο τεράστιο Νεφέλωμα του Αετού σε απόσταση 6.500 ετών φωτός από τη Γη. Η πρώτη απεικόνιση είχε γίνει το 1995 από τον προκάτοχο του Webb, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA. Η νέα απεικόνιση εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τους ερευνητές να αναθεωρήσουν τα μοντέλα τους για τον σχηματισμό των άστρων, προσδιορίζοντας πολύ πιο ακριβείς μετρήσεις των νεοδημιουργηθέντων άστρων, μαζί με τις ποσότητες αερίου και σκόνης στην περιοχή. 

Με την πάροδο του χρόνου, θα αρχίσουν να οικοδομούν μια σαφέστερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα αστέρια σχηματίζονται και εκρήγνυνται από αυτά τα νέφη σκόνης κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα