ΑΘΗΝΑ
07:20
|
02.05.2024
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, είχαν σήμερα οι Μελόνι, Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι. «Είμαστε έτοιμοι», δήλωσε η Μελόνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, είχαν σήμερα η Τζόρτζια Μελόνι, ο Ματέο Σαλβίνι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Είμαστε έτοιμοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη 10λεπτης διάρκειας συνάντηση με τον Ματαρέλα η Μελόνι.

«Έχουμε υποδείξει τον εαυτό μου ως το πρόσωπο που θα πρέπει να λάβει εντολή να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση», είπε η Μελόνι. «Είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν».

Η ηγέτιδα των «Αδελφών της Ιταλίας» αναφέρθηκε σε επείγοντα προβλήματα «τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο», όπως η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ οι Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι παρέμειναν σιωπηλοί κατά τη διάρκεια των σύντομων δηλώσεων της Μελόνι στους δημοσιογράφους.

«Η Ιταλία είναι πλήρως, και με ψηλά το κεφάλι, μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρώπης. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτόν τον ακρογωνιαίο λίθο, δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στην κυβέρνηση, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση», είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Μελόνι απαντώντας στα πρόσφατα σχόλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τη σύγκρουση στην Ουκρανία που διέρρευσαν στον Ιταλικό τύπο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα