ΑΘΗΝΑ
02:01
|
24.04.2024
Για δίκη παρωδία κάνει λόγο ο πατέρας - «Προσπαθούν να αποκρύψουν τον βασανισμό του Βασίλη και δολοφονούν την πόλη», καταγγέλλει το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Βόλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου ξεκινάει σήμερα η δίκη για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τρεις αστυνομικοί, παρότι η οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατά τεσσάρων αστυνομικών για βασανισμό του παιδιού τους.

Οι αστυνομικοί διώκονται για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του Βασιλείου Μάγγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του σε διαδήλωση, με τους οικείους του να καταγγέλλουν ότι ο νέος βασανίστηκε άγρια στο αστυνομικό τμήμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χθες, στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης Μάγγος, κατήγγειλε ότι «καταπατείται η αρχή της ισόνομης και δίκαιης δίκης και η Δικαιοσύνη στέλνει εσφαλμένα μηνύματα. Το παιδί μας χτυπήθηκε και βασανίστηκε έξω από τα δικαστήρια μπροστά στα μάτια εκατοντάδων. Υπέστη εφτά σπασίματα στα πλευρά και θλάση στο συκώτι και τη χολή. Υπέστη ψυχική κατάρρευση, κάτι που τον οδήγησε στον θάνατο ένα μήνα μετά. Θέλω να καταγγείλω ότι αύριο (σημ. σήμερα) δικάζεται μία ψευδομήνυση εισαγγελέα στα δικαστήρια Βόλου, που υποβάθμισε και στραγγάλισε την υπόθεση, όχι η δική μου μήνυση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας Αννη Παπαρούσου υποστήριξε τα εξής: «Η δίκη των αστυνομικών έπρεπε να γίνει σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για κακούργημα και όχι για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένα αδίκημα χαμηλής ηθικής απαξίας με μικρές ποινές».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Καπάτος επισήμανε ότι στη δίκη θα εξεταστούν από την πλευρά της πολιτικής αγωγής μόνο οι γονείς του Μάγγου που δεν ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό και τόνισε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα του Βασίλη Μάγγου καταπατήθηκαν όχι μόνο έξω από τα δικαστήρια, στο περιπολικό και στο μέγαρο της Αστυνομίας, αλλά και αφού έφυγε από τη ζωή».

Εκ μέρους τέλος του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων ο Στάθης Ντούρος έκανε λόγο για «προφανείς μεθοδεύσεις από μεγάλα αφεντικά που λυμαίνονται την κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου και για εγκλήματα εναντίον των αγώνων των πολιτών. Προσπαθούν να αποκρύψουν τον βασανισμό του Βασίλη και δολοφονούν την πόλη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα