ΑΘΗΝΑ
18:53
|
25.04.2024
Ο Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο σβέρκο μετά τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή στη διάρκεια ακόμη μίας ισραηλινής εφόδου στην πόλη Τζενίν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Παλαιστίνιο 19χρονο Σάλαχ αλ Μπρίκι σκότωσαν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες Ισραηλινοί στρατιώτες στη διάρκεια εφόδου στην Τζενίν της βόρειας Δυτικής Όχθης.

Ο νεαρός δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο σβέρκο και ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα κατά τη μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο της πόλης. Είναι ο 175ος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά από την αρχή τρέχοντος έτους.

Στην ίδια έφοδο τραυματίστηκαν άλλοι τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι ενώ συνέλαβαν τον Μπαράα Αλάουνι, ξάδελφο του 26χρονου μαχητή Άχμαντ Αλάουνι που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια συγκρούσεων στις 28 Σεπτέμβρη στην ίδια πόλη.

Η κηδεία του 19χρονου σήμερα το μεσημέρι μετατράπηκε σε αντικατοχικό συλλαλητήριο.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Breaking the Wave» ο ισραηλινός στρατός έχει κλιμακώσει από πέρσι τις τρομοκρατικές εφόδους σε χωριά και πόλεις Παλαιστινίων σε μία προσπάθεια να κάμψει τις δυνάμεις αντίστασης στη σκλήρυνση της κατοχής.

Ο ισραηλινός στρατός έχει επιβάλλει εδώ και 10 μέρες πλήρη αποκλεισμό στην πόλη Ναμπλούς, που θεωρείται «έδρα» της νέας παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης «Φωλιά των Λιονταριών» («Τhe Lions’s Den», TLD).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα