ΑΘΗΝΑ
17:19
|
26.04.2024
Ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης συστήνει να κάνουμε την τέταρτη δόση του εμβολίου, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον 5 καλπάζει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάγκη να κάνουν την τέταρτη, επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού όλοι όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι που έχουν υποκείμενα νοσήματα επεσήμανε ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, καθώς «δεν είναι μόνο οι νεκροί, είναι το long Covid».

«Η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή επιδημία Όμικρον 5. Το ίδιο έχει και η Γερμανία. Η Γερμανία με το Οκτόμπερφεστ κατάφερε μέσα σε 2-3 εβδομάδες να έχει περισσότερους νεκρούς, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στην αναλογία πληθυσμού από την Ελλάδα. Η κραταιά Γερμανία με όλα τα μέσα που έχουν. Γιατί τους ξέφυγε. Είναι απαράδεκτο τον τρίτο χρόνο της επιδημίας να γίνεται αυτό το πράγμα» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, όσοι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι στις ομάδες που έχουν κίνδυνο και κάνουν το εμβόλιο, τόσο το καλύτερο.

«Ο πόνος του να πας στην εντατική μονάδα δεν περνάει εύκολα» απάντησε δε σε όσους αποφεύγουν να εμβολιαστούν με τη δικαιολογία ότι πονάει για ημέρες μετά το χέρι.

«Κάντε το εμβόλιο» κατέληξε με έμφαση ο γιατρός-ερευνητής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα