ΑΘΗΝΑ
23:57
|
19.04.2024
Βολές κατά της Ουάσιγκτον εξαπέλυσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, υπονοώντας ότι οι ΗΠΑ μεροληπτούν υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα βέλη του έστρεψε για ακόμα μία φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη Μερσίνα, κάνοντας ενημέρωση για εξωτερική πολιτική της χώρας του.

Επικεντρώθηκε στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, είπε ότι έχουν χάσει την πολιτική ίσων αποστάσεων που κρατούσαν με Τουρκία και Ελλάδα.

«Αν και ο Αμερικανός πρεσβευτής δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ δεν είναι υπέρ της μιαςπλευράς, έχουν ανατρέψει την ισορροπία. Χαλάνε τη ζυγαριά. Ήραν το εμπάργκο όπλων στην ΕΚ πλευρά, έστω και για ένα χρόνο. “Γιατί το κάνετε αυτό”» ρώτησα τον Μπλίνκεν. “Συνεργάστηκαν μαζί μας για ξέπλυμα χρήματος”. Αυτοί πήραν μια απόφαση και εμείς στέλνουμε ενισχύσεις αυτό κάνουμε… Υπάρχουν κάποιες βάσεις των ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Ρωτάμε και γι’ αυτές. Λένε πως αυτἐς είναι λόγω της παρουσίας της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Όμως για την Ελλάδα και τους Ελληνοκυπρίους λέμε το εξής: Δεν έχει σημασία ποιον έχουν από πίσω τους και ποιοι τους υποστηρίζουν. Έχει σημασία ποιος είναι απέναντι τους! Η Τουρκία έχει σημασία, όχι ποιος τους υποστηρίζει».

Στο μεταξύ ο πρόεδρος Ερντογάν επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν έκανε δηλώσεις στο αεροπλάνο στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν αναφέροντας για το ζήτημα των F16: «Περιμένουμε θετικές εξελίξει. Κάναμε ό,τι ήταν να κάνουμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Από την άλλη πλευρά, η παγκόσμια αγορά είναι μεγάλη. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ο Μενέντεζ από μόνος του δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο. Όλοι μπορούν να κάνουν προτάσεις. Το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο αλλά η ατμόσφαιρα δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση προς το παρόν. Ένα άτομο δεν μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία. Η αμερικανική διοίκηση κάνει θετικά βήματα. Σημασία έχει τι στάση θα κρατήσει το Κογκρέσο και η Γερουσία. Αυτή τη στιγμή η αμερικανική διοίκηση το βλέπει θετικά αλλά η μοναδική διέξοδος για μας δεν είναι η Αμερική».

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα