ΑΘΗΝΑ
18:49
|
06.02.2023
«Απέναντι στις κρατικές δολοφονίες του Γρηγορόπουλου, του Σαμπάνη, της Ζάκι, του Μάγγου, του Wares Ali, παίρνουμε θέση στο πλευρό των καταπιεσμένων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πορεία αλληλεγγύης προς την οικογένεια του δολοφονημένου από δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ, Νίκου Σαμπάνη, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 6μμ στο Μοναστηράκι, ενάντια στην αστυνομική βία και τον συνεχή ρατσισμό σε βάρος των Ρομά, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του 18χρονου.

«Σας καλούμε να έρθετε στη διαδήλωση αύριο στο Μοναστηράκι, να διαδηλώσουμε ειρηνικά, όπως θέλουμε, για μια δικαιοσύνη για το Νίκο»

Γιάννης Σαμπάνης

«Μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στον καταυλισμό Σοφό στον Ασπρόπυργο στις 3 Απριλίου, μαζί με ρομά άτομα και οικογένειες του καταυλισμού, σας καλούμε να στηρίξετε την αυριανή πορεία στο Μοναστηράκι, 6μμ, στην οποία θα συμμετάσχει η οικογένεια Σαμπάνη και άλλα άτομα του καταυλισμού. Η βούληση της οικογένειας, που έχει στοχοποιηθεί από την αστυνομία παρά το θρήνο της για τη δολοφονία του Νίκου, είναι να πραγματοποηθεί μια ειρηνική διαδήλωση, να καταδικαστούν οι αστυνομικοί που δολοφόνησαν το Νίκο, και να βελτιωθούν οι καθημερινές συνθήκες ζωής των Ρομά» αναφέρει η συλλογικότητα Solidarity with Migrants.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ατομική ευθύνη και αδρανοποίηση λειτουργίας, η περίληψη της ετοιμότητας του επιτελικού κράτους

Περιορισμός δραστηριοτήτων, μηχανισμὀς 112, τηλεκπαίδευση και τηλεργασία τα εργαλεία του κατά τα άλλα έτοιμου κρατικού μηχανισμού που επιστρατεύει εκ νέου το αφήγημα της ατομικής ευθύνης.
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία-Συρία: Αγώνας ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμια-Χιλιάδες νεκροί και τραυματίες

Βοήθεια για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία από τους εργάτες της Cosco

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Είμαστε στο πλευρό των λαών Τουρκίας και Συρίας

Αναμονή 5 μηνών για μία εξέταση στα βρετανικά νοσοκομεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα