ΑΘΗΝΑ
07:09
|
19.05.2024
Επιστρέφει πάνω που όλοι πίστευαν ότι ήταν ασφαλές να βουτήξουν στα βαθιά…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέλος οι διακοπές του Μπόρις Τζόνσον στη Δομινικανή Δημοκρατία της Καραϊβικής. Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου επέστρεψε αεροπορικώς στο Λονδίνο και μάλιστα ταξιδεύοντας στην οικονομική θέση για να μπει στην κούρσα της διαδοχής του Συντηρητικού Κόμματος μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας. Φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ είχε προϊδεάσει τους Βρετανούς για την επιστροφή του στην πολιτική αρένα, σαν άλλος «Εξολοθρευτής».

Αυτή τη φορά χρειάζεται 100 μόνο ψήφους βουλευτών για να μπει στην τελική ευθεία του σπριντ για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος. Ο «νικητής» αυτής της κούρσας θα οδηγήσει το κόμμα του στις εκλογές το 2024 ή και νωρίτερα. Φαβορί και πιθανότερος αντίπαλος του Τζόνσον θεωρείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ. Η δική του παραίτηση, τον περασμένο Ιούλιο, πυροδότησε την «ανταρσία» των Συντηρητικών που προκάλεσε την παραίτηση Τζόνσον από την Ντάουνινγκ Στριτ. 

Οι σκιτσογράφοι στο Ηνωμένο Βασίλειο «τρέχουν» κυριολεκτικά για να προλάβουν να σχολιάσουν τις εξελίξεις. Ο Χένρι Μπόμοντ παρομοιάζει την επιστροφή Τζόνσον με το καλτ θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ: Τα Σαγόνια του Καρχαρία.

«Μπόρις 2: Πάνω που όλοι πίστευαν ότι ήταν ασφαλές να βουτήξουν στα βαθιά…», θα έγραφε η κινηματογραφική αφίσα ενός τέτοιου θρίλερ.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα