ΑΘΗΝΑ
13:26
|
26.04.2024
Κάλεσμα σε νέα μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας από μαθητές, φοιτητές, και γονείς τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στα Προπύλαια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέα μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας καλούν μαθητές, φοιτητές, και γονείς τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώνοντας τις φωνές τους και διεκδικώντας την κάλυψη των ελλείψεων σε σχολεία και πανεπιστήμια.

«Δεν θα ανεχτούμε να σπουδάζουμε σε αυτές τις συνθήκες! Δεν “θα προσαρμοστούμε” σε αυτή την αθλιότητα! Αγωνιζόμαστε για τις σπουδές μας», υπογραμμίζουν δεκάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι που καλούν στην κινητοποίηση, απαιτώντας μεταξύ άλλων την απόσυρση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, καθώς και δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία και παιδαγωγική επάρκεια, αλλά και αξιοπρεπές μηνιαίο στεγαστικό επίδομα.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών: Δύσκολες δεν είναι οι εποχές αλλά οι πολιτικές που κάνουν δύσκολες τις ζωές μας

«Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας αποδεδειγμένα δεν έχουν κανένα σκοπό να λειτουργήσουν τα σχολεία έτσι όπως πρέπει και μας αξίζει» σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, με αφορμή τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη φετινή χρονιά.

Δεν σας φτάνει που 4/10 που έδωσαν Πανελλαδικές έμειναν ξανά εκτός και που σχεδόν το 50% των μαθητών έγραψαν κάτω από τη βάση με την Τράπεζα Θεμάτων; ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ; ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ;

Δε ξέρετε πόσο ζορισμένοι είμαστε σπίτι μας με την ακρίβεια; Γιατί με ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ, κάνετε αύξηση των τιμών στα κυλικεία; Δε ντρέπεστε; Τι θέλετε να μετράμε και το ευρώ για να φάμε ένα κουλούρι 7 ώρες στο σχολείο ή να ξεκινήσουν οι λιποθυμίες από την πείνα; Και ειρωνεύεστε τους μαθητές που φωνάζουν για την τυρόπιτα;

Γιατί λέτε ψέματα πως δε θα κρυώνουμε το χειμώνα; Ήδη, μας ενημερώνουν στα σχολεία πως τα καλοριφέρ θα ανοίγουν συγκεκριμένες ώρες. Εκτός, αν βάλετε τους γονείς μας να πληρώνουν εξτρά. Τα χρήματα που ΗΔΗ πληρώνουν οι γονείς μας σε φόρους που πάνε; Μάλλον πάνε στους ομίλους ενέργειας που τρίβουν τα χέρια τους από τα δισ που βγάζουν όσο εμείς θα τα τρίβουμε από το κρύο!

Μας θέλετε ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ; Γιατί έχουμε κενά; Γιατί σε πολλά ΕΠΑΛ δεν έχουν πάει ΑΚΟΜΑ βιβλία και καθηγητές στις ειδικότητες; Γιατί τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία έχουν κενά σε συγκεκριμένα μουσικά όργανα, μαθήματα χορού και θεάτρου;

«Με συλλογικότητα και αλληλεγγύη δεν αφήνουμε κανέναν μόνο ή μόνη στις δυσκολίες. Αποτρέψαμε ακόμα και διακοπές ρεύματος σε συμμαθητές μας. Έτσι, θα το ξανακάνουμε! Θα αγωνιστούμε κανείς να μη χάσει εκδρομή λόγω χρημάτων και κανείς μας να μη παρατήσει το όνειρό του να σπουδάσει» καταλήγει η ανακοίνωση των μαθητών.

Κοινά αιτήματα για όλα τα σχολεία:

  1. Ούτε σκέψη για εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στη Γ Λυκείου. Κατάργηση της σε Α και Β ΓΕΛ, όπως και της ΕΒΕ
  2. Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία για όλα τα μαθήματα και για όσους το έχουν ανάγκη
  3. Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής μας
  4. Δωρεάν γεύμα ή σνακ για όλους με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας
  5. Κανένα κενό σε καθηγητές σε κανένα μάθημα
  6. Βιβλία και καθηγητές τώρα στα ΕΠΑΛ και στα Καλλιτεχνικά- Μουσικά Σχολεία
  7. Ούτε ευρώ για θέρμανση από την τσέπη μας
  8. Δωρεάν μετακίνηση για όλους μας
  9. Δωρεάν test για τον κορωνοιό. Υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία

Ομοσπονδία Γονέων: Μπουχτίσαμε να ακούμε ότι τα σχολεία λειτουργούν μια χαρα

«Μπουχτίσαμε να ακούμε ότι “τα σχολεία λειτουργούν μια χαρά” και ζούμε μια άλλη πραγματικότητα, ενώ: Παραμένουν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, Ειδικής Αγωγής, καθαριστριών, κ.ά. στα σχολεία. Οσο πλησιάζει ο χειμώνας ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για το αν τα σχολεία μας φέτος θα είναι ζεστά. Αγχωνόμαστε με το νέο εξεταστικό και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που κάνει το Λύκειο πιο ανταγωνιστικό και γεμίζει άγχος τους εφήβους. Φοβόμαστε μια νέα έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού καθώς τα σχολεία άνοιξαν χωρίς καν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας, χωρίς τακτά δωρεάν test» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και καλεί όλους τους γονείς, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις γονέων να συμμετάσχουν μαζί με τους μαθητές στο Συλλαλητήριο.

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις:

  • Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα σε κινητοποίηση για τη φοιτητική μέριμνα και το κόστος σπουδών, στις 12 μ. στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και σε σύσκεψη για τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία την Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στο αίθριο του Πολυτεχνείου, από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Γεωλογικού, Βιολογικού, ΜΜΕ, Φυσικού, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, Χωροταξίας και Παιδαγωγικού του ΑΠΘ και τον ΣΟΦΕΘ
  • Πάτρα: Κάλεσμα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Μαθηματικού, Χημικού, ΤΕΠΕΚΕ, Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Σχολής Μηχανικών ΠΑΠΕΛ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Λογοθεραπείας, Πολιτικών Μηχανικών και τον Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, καθώς και σε συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.
  • Καβάλα: Συλλαλητήριο στις 5μ.μ. στο δημαρχείο και στις 7 μ.μ. παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας – κάλεσμα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Φυσικού, Χημικού, Πληροφορικής και Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής
  • Ξάνθη: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής, στις 12.30 μ.μ. από τους Συλλόγους Οικότροφων Φοιτητών και Φοιτητών Ξάνθης
  • Κοζάνη: οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών ΗΥ, Μηχανολόγων, Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και η Επιτροπή Φοιτητών Φλώρινας καλούν σε συλλαλητήριο στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα