ΑΘΗΝΑ
18:59
|
01.05.2024
O Ταμέρ αλ Κιλάνι έχασε τη ζωή του όταν εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε μοτοσικλέτα εξερράγη καθώς περνούσε δίπλα της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ένοπλη ομάδα «Φωλιά των Λιονταριών» κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του ιδρυτικού της μέλους Ταμέρ αλ Κιλάνι, που έχασε τη ζωή του όταν εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε μοτοσικλέτα εξερράγη καθώς ο αλ Κιλάνι περπατούσε δίπλα της.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ο αλ Κιλάνι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Παλιά Πόλη της Ναμπλούς στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Η Φωλιά των Λιονταριών είναι μια ένοπλη ομάδα νεαρών Παλαιστινίων που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Βίντεο που δημοσιεύτηκε από την ομάδα απεικονίζει ένα άτομο σε μια μοτοσικλέτα να σταθμεύει και να βγαίνει από το κάδρο. Ένα δεύτερο βίντεο δείχνει έναν άνδρα, που πιστεύεται ότι είναι ο αλ Κιλάνι, να περπατά δίπλα από τη μοτοσικλέτα και στη συνέχεια αυτό που φαίνεται να είναι μια έκρηξη.

«Υποσχόμαστε και ορκιζόμαστε να αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες της δολοφονίας του μάρτυρα Ταμέρ και υποσχόμαστε στην κατοχή και στον [Αβίβ] Κοτσάβι μια σκληρή, οδυνηρή και οδυνηρή απάντηση», ανέφερε ανακοίνωση της ένοπλης ομάδας, αναφερόμενη στον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού του Ισραήλ.

Η ομάδα κάλεσε τους Παλαιστίνιους να παραστούν στην κηδεία του αλ-Κιλάνι, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Ναμπλούς, ενώ στην πόλη έχει προκηρυχθεί γενική απεργία.

Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Al Jazeera ότι ο αλ Κιλάνι συνδέεται με πυροβολισμούς την περασμένη εβδομάδα που σκότωσαν έναν Ισραηλινό στρατιώτη, καθώς και με αρκετές άλλες επιθέσεις στη βόρεια Δυτική Όχθη. Ο αξιωματούχος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να συζητήσει τις λεπτομέρειες με τα μέσα ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα