ΑΘΗΝΑ
06:22
|
19.05.2024
Οι ΗΠΑ κατήγγειλαν την αποκατάσταση των δεσμών μεταξύ του συριακού καθεστώτος και της παλαιστινιακής αντιστασιακής ομάδας Χαμάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατήγγειλαν την αποκατάσταση των δεσμών μεταξύ του συριακού καθεστώτος και της παλαιστινιακής αντιστασιακής ομάδας Χαμάς, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δέχθηκε μια αντιπροσωπεία από τη Χαμάς, ενισχύοντας τη συμφιλίωση μεταξύ των δύο τον περασμένο μήνα. Συμπληρώθηκε μια δεκαετία από τότε που η ομάδα διέκοψε τους δεσμούς της με το συριακό καθεστώς το 2012, μετά τη βάναυση καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων από τις συριακές δυνάμεις κατά το ξέσπασμα της συριακής εξέγερσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την επόμενη μέρα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις είπε ότι «η προσέγγιση του καθεστώτος Άσαντ σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση απλώς ενισχύει για εμάς την απομόνωσή του».

Ο Πράις δήλωσε ότι η συμφιλίωση «βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή και πέρα ​​από αυτήν».

Επανέλαβε επίσης την άρνηση της Ουάσιγκτον να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Δαμασκό και την απόρριψη «οποιασδήποτε υποστήριξης για την αποκατάσταση του καθεστώτος Άσαντ, ιδιαίτερα από χαρακτηρισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα