ΑΘΗΝΑ
19:31
|
06.05.2024
Η απόφαση του δικαστηρίου εξαλείφει ένα από τα τελευταία εμπόδια στο Ισραήλ που θα μπορούσαν να διαταράξουν τη συμφωνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε σήμερα αιτήματα που θα καθυστερούσαν μια συμφωνία ορόσημο με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ που καθορίζει θαλάσσια σύνορα με τον Λίβανο, η οποία η Ουάσινγκτον προέβλεψε ότι θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί την Πέμπτη.

Τέσσερις ομάδες, συμπεριλαμβανομένου ενός ισραηλινού βουλευτή της αντιπολίτευσης, είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να αναγκάσει την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να επισπεύσει τη συμφωνία πριν από τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, να διεξαγάγει αντ’ αυτού ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

Η απόφαση του δικαστηρίου εξαλείφει ένα από τα τελευταία εμπόδια στο Ισραήλ που θα μπορούσαν να διαταράξουν τη συμφωνία.

«Νομίζω ότι αυτή είναι πραγματικά μεγάλη εξέλιξη, μια ιστορική συμφωνία μεταξύ δύο εχθρικών χωρών», δήλωσε ο Αμερικανός μεσολαβητής, Άμος Χοχστάιν, στο αμερικανικό κανάλι CBS. «Θα έχουμε μια συμφωνία – ελπίζουμε να την υπογράψουμε – αυτή την Πέμπτη και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχίσει τη δέσμευσή μας για σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή και για τις δύο χώρες».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ θα συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη, ανέφερε το γραφείο του, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται τον στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα