ΑΘΗΝΑ
05:09
|
14.05.2024
Ο Έντι Ράμα και ο Γιαΐρ Λαπίντ συζήτησαν «την υπέρβαση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, με έμφαση στην ιρανική απειλή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έφτασε σήμερα στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη που θα περιλαμβάνει συνάντηση με Ισραηλινούς αξιωματούχους κυβερνοάμυνας, όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Η τριήμερη επίσκεψη του Ράμα ήρθε ένα μήνα αφότου η Αλβανία διέκοψε τους διπλωματικούς δεσμούς με το Ιράν λόγω κυβερνοεπίθεσης τον Ιούλιο που στόχευε αλβανικούς κυβερνητικούς ιστότοπους και υπηρεσίες.

Αφού η Αλβανία διέκοψε τους δεσμούς, μια δεύτερη κυβερνοεπίθεση έπληξε ένα σύστημα πληροφοριών που καταγράφει τις αλβανικές συνοριακές εισόδους και εξόδους, προκαλώντας καθυστερήσεις στους ταξιδιώτες.

Ο Ράμα συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, το γραφείο του οποίου δήλωσε ότι οι δυο ηγέτες συζήτησαν τους διμερείς δεσμούς και «την υπέρβαση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, με έμφαση στην ιρανική απειλή», και πρότεινε συνεργασία στον τομέα της κυβερνοάμυνας.

«Το Ισραήλ θα βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην προσπάθεια εναντίον του Ιράν. Το βλέπουμε αυτό ως εθνικό συμφέρον και ιστορική υποχρέωση», δήλωσε ο Λαπίντ.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι ο Ράμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, τον επικεφαλής της Εθνικής Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου του Ισραήλ, του κύριου φορέα κυβερνοασφάλειας της χώρας, και άλλους αξιωματούχους χωρίς να δώσει πρόσθετες λεπτομέρειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Σε επικίνδυνες ράγες οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πέθανε ξαφνικά ο Ελβετός Αντικαγκελάριος

Κεμπάμπ με φιστίκι, ντολμαδάκια και μπακλαβά σέρβιρε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: Επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στον άβουλο Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα