ΑΘΗΝΑ
22:08
|
27.04.2024
Έξι άνθρωποι θεωρούνται νεκροί μετά τη συντριβή ενός μικρού αεροσκάφους στην Καραϊβική το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγωδία σημειώθηκε στην Κόστα Ρίκα, όπου έξι άνθρωποι θεωρούνται νεκροί μετά τη συντριβή ενός μικρού αεροσκάφους στην Καραϊβική το Σάββατο, λίγο έξω από τις ακτές της χώρας. Η πτήση είχε χαθεί από τα ραντάρ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας της χώρας, Jorge Torres, οι πέντε επιβάτες πιθανότατα είναι Γερμανοί πολίτες, ενώ ο πιλότος του αεροπλάνου ήταν Ελβετός. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Rainer Schaller, ενώ ένας ακόμα φαίνεται να είναι συγγενής του.

Οι αρχές της Κόστα Ρίκα δήλωσαν ότι κομμάτια του δικινητήριου αεροσκάφους βρέθηκαν στο νερό το Σάββατο, περίπου 28 χιλιόμετρα από την ακτή από το αεροδρόμιο Limon. «Έχουν βρεθεί συντρίμμια που δείχνουν ότι πρόκειται για το αεροσκάφος», δήλωσε ο Martin Arias, βοηθός υπουργός ασφαλείας της Κόστα Ρίκα. Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι βρέθηκαν δύο σοροί.

«Βρήκαμε συντρίμμια και τμήματα του αεροπλάνου που παρέσυραν ρεύματα (και) δύο πτώματα, αυτό ενός ανηλίκου και μέρος του πτώματος ενηλίκου», είπε ο Jorge Torres, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας της κεντρικής Αμερικής σε κοσταρικανό τηλεοπτικό δίκτυo.

Το αεροπλάνο, που είχε ξεκινήσει από το Μεξικό, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ καθώς κατευθυνόταν προς τη Λιμόν, μια παραθαλάσσια πόλη-θέρετρο.

«Γύρω στις έξι το απόγευμα λάβαμε μια ειδοποίηση για μια πτήση που ερχόταν από το Μεξικό στο αεροδρόμιο Limon, με πέντε Γερμανούς επιβάτες», δήλωσε ο Torres. Η έρευνα ξεκίνησε αμέσως, αλλά αναβλήθηκε προσωρινά λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα