ΑΘΗΝΑ
22:27
|
01.05.2024
Οι μεταναστευτικές αρχές των ΗΑΕ ανακοίνωσαν την Παρασκευή απαγόρευση βίζας στους Νιγηριανούς που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μεταναστευτικές αρχές των ΗΑΕ ανακοίνωσαν την Παρασκευή απαγόρευση βίζας στους Νιγηριανούς που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα, προσθέτοντας ότι όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν είχαν απορριφθεί με τέλη που δεν επιστρέφονται, αναφέρει το Middle East Monitor.

Σύμφωνα με ειδοποίηση που εκδόθηκε στους εμπορικούς εταίρους της στη Νιγηρία, η οποία περιλαμβάνει ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι αρχές στο εμιράτο του Ντουμπάι δήλωσαν ότι «Όλες οι αιτήσεις του Ντουμπάι που υποβλήθηκαν τώρα απορρίπτονται. Είναι γενικό για τους Νιγηριανούς και οι εγκρίσεις βρίσκονται σε αναμονή».

«Συμβουλεύστε τους πελάτες σας να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις C2=A0 όταν το πρόβλημα επιλυθεί μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.»

Η ανακοίνωση έρχεται περισσότερο από ένα μήνα αφότου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σταμάτησαν να εκδίδουν τουριστικές βίζες σε Νιγηριανούς κάτω των 40 ετών, εκτός από αυτούς που υποβάλλουν αίτηση για οικογενειακές βίζες.

Αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένος λόγος πίσω από την απόφαση του κράτους του Κόλπου, μπορεί να σχετίζεται με διπλωματική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών από πέρυσι, όταν απαγορεύτηκε στους Νιγηριανούς να υποβάλουν αίτηση για άδειες εργασίας και τους επιβλήθηκαν περιορισμοί στη βίζα.

Σύμφωνα με το Business Insider, υπήρξαν επίσης περιπτώσεις Νιγηριανών εγκλωβισμένων στη χώρα με ορισμένους να «υπόκεινται σε εξευτελιστικές καταστάσεις. Πιο αξιοσημείωτες όταν χτύπησε η πανδημία Covid-19».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια Νιγηριανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, αφού μια φωτογραφία που δημοσίευσε στο Twitter τον Αύγουστο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε πώς μαζί με άλλους Νιγηριανούς υπηκόους κρατούνταν στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, παρόλο που ισχυρίστηκε ότι είχε έγκυρη βίζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα