ΑΘΗΝΑ
03:09
|
03.05.2024
«Τελικά για να καταλάβουμε. Για τους στίχους του τον σκοτώσατε; Τον μάρτυρα δικάζετε; Θα κάνετε καμία ερώτηση για την υπόθεση;» είπε οργισμένη η Μάγδα Φύσσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και τον Γιώργο Ρουπακιά συνεχίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο επί 15 χρόνια φίλος του Παύλου Φύσσα, Δημήτρης Μελαχρινόπουλος, προκειμένου να αφηγηθεί στο δικαστήριο τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της οργανωμένης δολοφονίας, τα κύματα επιθέσεων από ομάδες των πέντε ατόμων που δέχτηκε ο Φύσσας πριν τις μαχαιριές του Ρουπακιά, την επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος και τις απειλές πως είναι «ο επόμενος».

Περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ο μάρτυρας είπε πως ήταν στην παρέα που πήγε στην καφετέρια «Κοράλλι» όπου βρισκόταν ο Φύσσας με άλλους φίλους τους:

«Παρκάραμε στην Παύλου Μελά και καθώς βγήκαμε είδα έναν τύπο ψηλό να έρχεται προς το μέρος μας, δεν ξέρω γιατί το παρατήρησα. Μετά μας είπε ο Παύλος ότι σχολίασαν δύο άτομα που ήταν εκεί ότι φορούσαν τη μπλούζα ανάποδα. Τελείωσε ο αγώνας, δύο μείναμε μέσα να πληρώσουμε και βγαίνοντας έξω είδαμε 4-5 άτομα με οπλισμό στα οχήματά μας. Ξαφνικά βλέπουμε ένα μηχανάκι, που μας ρωτά ένας τύπος “τι έγινε ρε παιδιά;” και είπαμε ότι μας έχουν κλείσει και δεν μπορούμε να φύγουμε. Πήγε σε αυτούς, επέστρεψε και μας είπε “φύγετε για να φύγουν κι αυτοί”. Εμείς είπαμε “δεν φεύγουμε, θέλουμε να ξεπαρκάρουμε και να φύγουμε”, εκείνος ξαναπήγε προς το μέρος τους. Αυτό κράτησε 10-15 λεπτά».

«Ανεβαίνοντας την Κεφαλληνίας βλέπω 6 με 8 μηχανάκια και στη γωνία, το αμάξι του Ρουπακιά. Ρωτάει τον Παύλο, “αυτή είναι η Κεφαλληνίας;” και φεύγει με φόρα προς τα εκεί. Μετά, σχεδόν ταυτόχρονα, εμφανίστηκαν και δύο μηχανές ΔΙΑΣ. Πάμε απέναντι στην Τσαλδάρη και βλέπουμε ένα κονβόι από 30-40 άτομα, και λέμε “τι κάνουμε;” και μας λέει ο Παύλος “τρέχτε”. Πίσω είχαν μείνει ο Παύλος και ο Κοντονικόλας. Γυρνάω να βοηθήσω και δέχομαι ένα χτύπημα στην πλάτη. Παρατήρησα εκείνη την ώρα ότι δεν ήρθαν όλοι μαζί να μας επιτεθούν και να τελειώσει το σκηνικό. Ήρθαν και ξανάρθαν, μας φώναζαν “θα σας σκοτώσουμε”», συνέχισε.

«Με ρίχνουν κάτω, σηκώνομαι και την ώρα εκείνη βλέπω το αμάξι του Ρουπακιά ανάποδα στο δρόμο, και βλέπω -ήμουν στα 3-4 μέτρα μακριά του- να αγκαλιάζει τον Παύλο και να δέχεται μαχαιριές. Δεν είδα το μαχαίρι εκείνη την ώρα. Εκείνη την ώρα πιάνει ο Παύλος την καρδιά του και πάει να φύγει και εκείνη την ώρα έρχονται και οι αστυνομικοί. Μετά από 5-10 λεπτά άρχισε ο Παύλος να καταρρέει, μαζεύτηκε κόσμος, εκείνοι εξαφανίστηκαν. Μάθαμε στο νοσοκομείο ότι είχε πεθάνει» συνέχισε.

Σε ερώτηση της προέδρου για το εάν ο Ρουπακιάς μπορούσε να φύγει και κατά πόσο οι παρόντες αστυνομικοί είδαν ή κατάλαβαν ότι είχε μαχαιρώσει, ο μάρτυρας απάντησε πως πιθανότατα ναι.

Ο μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις από την Πολιτική Αγωγή και τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορούμένων. Οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του μάρτυρα, ισχυριζόμενοι ότι στις συμπληρωματικές του καταθέσεις έδωσε πιο λεπτρομερή περιγραφή των γεγονότων συγκριτικά με την κατάθεσή του το βράδυ στη δολοφονίας.

Ο Δημήτρης Γκαβέλας, συνήγορος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη, απάντησε σε σχετικές επιτακτικές ερωτήσεις της προέδρου ότι θα καταθέσει ένσταση ψευδούς καταθέσεως στον «σωστό δικονομικό χρόνο».

Κατά την εξέταση του μάρτυρα από την πλευρά των κατηγορουμένων, η μητέρα του μουσικού εκνευρίστηκε όταν συνήγορος υπεράσπισης ρωτούσε τον μάρτυρα για στίχους του Παύλου Φύσσα. Καθώς είχαν προηγηθεί αντίστοιχες ερωτήσεις από την υπεράσπιση, η Μάγδα Φύσσα άρχισε να φωνάζει:

«Τελικά για να καταλάβουμε. Για τους στίχους του τον σκοτώσατε; Τον μάρτυρα δικάζετε; Θα κάνετε καμία ερώτηση για την υπόθεση;».

Η πρόεδρος αμέσως ζήτησε από την κυρία Φύσσα να περάσει έξω και εκείνη όρθια αφού της απάντησε ότι «θα περάσω γιατί δεν μπορώ να τον ακούω» βγήκε από την αίθουσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα