ΑΘΗΝΑ
17:27
|
24.04.2024
Καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο στις Φιλιππίνες ζήτησε από τους φοιτητές να φορέσουν καλύμματα κεφαλής που θα τους εμπόδιζαν να αντιγράψουν, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εικόνες φοιτητών που φορούν τα λεγόμενα «καπέλα κατά της αντιγραφής» κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σε κολέγιο στις Φιλιππίνες έχουν γίνει viral στα social media λόγω της αστείας κατασκευής τους.

Ζητήθηκε από φοιτητές σε ένα πανεπιστήμιο στην πόλη Λεγκάζπι να φορούν καλύμματα κεφαλής που θα τους εμπόδιζε να κρυφοκοιτάξουν τις κόλλες των συμφοιτητών τους.

Πολλοί απάντησαν δημιουργώντας σπιτικά σκευάσματα από χαρτόνι, κουτιά αυγών και άλλα ανακυκλωμένα υλικά.

Η δασκάλα τους είπε στο BBC ότι έψαχνε για έναν «διασκεδαστικό τρόπο» για να εξασφαλίσει «ακεραιότητα και ειλικρίνεια» στα μαθήματά της.

Η Μαίρη Τζόυ Μαντάν-Ορτίζ, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Bicol University College of Engineering, είπε ότι η ιδέα ήταν «πραγματικά αποτελεσματική».

Εφαρμόστηκε στις πρόσφατες ενδιάμεσες εξετάσεις, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές στο κολέγιο την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Η καθηγήτρια Μαντάν-Ορτίζ είπε ότι το αρχικό της αίτημα ήταν οι μαθητές να φτιάξουν ένα «απλό» σχέδιο από χαρτί.

Εμπνεύστηκε από μια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη μερικά χρόνια νωρίτερα.

Το 2013, μια εικόνα έγινε viral που εμφανιζόταν να δείχνει μια αίθουσα φοιτητών πανεπιστημίου στη Μπανγκόκ να δίνουν γραπτά τεστ ενώ φορούσαν «αυτιά» – φύλλα χαρτιού κολλημένα σε κάθε πλευρά του κεφαλιού τους για να κρύψουν την όρασή τους.

Η καθηγήτρια Μαντάν-Ορτίζ είπε ότι οι εκπαιδευόμενοι μηχανικοί της πήραν την ιδέα και έτρεξαν μαζί της – σε ορισμένες περιπτώσεις καινοτόμησαν πολύπλοκα καλύμματα κεφαλής σε «μόλις πέντε λεπτά» με σκουπίδια που βρήκαν γύρω τους.

Άλλοι φόρεσαν καπέλα, κράνη ή μάσκες για το Χάλοουιν για να εκπληρώσουν σύντομα το αίτημα.

Μια σειρά από αναρτήσεις της καθηγήριας στο Facebook – που έδειχναν τους νέους να φορούν τις περίτεχνες δημιουργίες τους – συγκέντρωσαν χιλιάδες likes μέσα σε λίγες μέρες και προσέλκυσαν κάλυψη από φιλιππινέζικα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενέπνευσαν επίσης σχολεία και πανεπιστήμια σε άλλες περιοχές της χώρας να ενθαρρύνουν τους δικούς τους μαθητές να βάλουν μαζί μαντίλια κεφαλής κατά της αντιγραφής.

Η καθηγήτρια Μαντάν-Ορτίζ είπε ότι οι φοιτητές της είχαν καλύτερες επιδόσεις φέτος, έχοντας ως κίνητρο να σπουδάσουν πολύ σκληρά για να ανταπεξελέθουν στις αυστηρές συνθήκες εξέτασης.

Πολλοί από αυτούς τελείωσαν νωρίς τις εξετάσεις τους, πρόσθεσε – και κανείς δεν πιάστηκε να αντιγράφει φέτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα