ΑΘΗΝΑ
11:48
|
24.04.2024
Θεωρεί πως οι δικαιωματιστές «αντιδρούν» στην ανθρώπινη κοινωνία «ala carte» εκδηλώνοντας επιλεκτικά τον ανθρωπισμό τους «προς ικανοποίηση του λαϊκισμού τους».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κριτική σε οργανώσεις και πρόσωπα κινημάτων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αναδεικνύουν συχνά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες άσκησε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος.

Αφορμή για κριτική έδωσε η πρόσφατη περίπτωση κακομεταχείρισης πολλών δεκάδων νεαρών μεταναστών από την Τουρκία που έφθασαν γυμνοί, ταλαιπωρημένοι και δαρμένοι στα ελληνικά σύνορα.

«Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες ανάπτυξης μιας μεταναστευτικής προκλητικότητας από μέρους της γείτονος χώρας με αποκορύφωση την πριν από λίγες ημέρες παρουσίαση των γυμνών μεταναστών στα σύνορα της πατρίδος μας» αναφέρει σε σύντομο άρθρο του που προβάλλεται σήμερα από εκκλησιαστικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Ωστόσο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας δεν περιορίζει την κριτική του μόνον στις τουρκικές αρχές αλλά αναφέρεται στις οργανώσεις αρωγής προσφύγων και μεταναστών καθώς και στους λεγόμενους «δικαιωματιστές» κατηγορώντας τους ευθέως πως τηρούν «σιγή ιχθύος» για ένα τόσο σοβαρό συμβάν.

«Δεν θεωρούν ότι η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ανθρώπων ως μεταναστών από την γείτονα χώρα αποτελεί κατάφορη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία τόσο υπερασπίζονται; ή ότι η εκμετάλλευση του πόνου, της οδυνηρής κατάστασής τους και η γυμνότητά τους δεν συμβαδίζει με τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια;

Η απουσία τους από το μεταναστευτικό επιβεβαιώνει ακριβώς τον ατομικιστικό τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουν ή αντιλαμβάνονται τα θέματα της ανθρώπινης κοινωνίας και πραγματικότητας» επισημαίνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Και συνεχίζει:

«Η ‘σιγή ασυρμάτου’ που εφαρμόζουν τεκμηριώνει ότι σκοπός τους είναι να ικανοποιούν τον ιδεολογικό και μόνο μικρό κόσμο τους στο πλαίσιο δράσης ενός κοινωνικού μορφώματος, το οποίο δρα και κινητοποιείται όταν θέλει να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες κυρίως αντιεκκλησιαστικές και αντιθεσμικές.

Αδιαφορούν για το νόημα και το δικαίωμα στη ζωή ως συλλογικό κεκτημένο προκειμένου να υπερασπιστούν μια μονομερή και ατομική κατανόηση δικαιώματος για ζωή.

Αποστρέφουν το πρόσωπό τους από τους μετανάστες γιατί είναι εκτός του ιδεολογικού τους μορφώματος.

Διεκδικούν στο πλαίσιο της φιλοζωΐας τους τον σεβασμό στη ζωή κάθε έμβιου όντος, αλλά απορρίπτουν το δικαίωμα για ζωή στο ανθρώπινο έμβρυο».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας θεωρεί πως οι δικαιωματιστές «αντιδρούν» στην ανθρώπινη κοινωνία «ala carte» εκδηλώνοντας επιλεκτικά τον ανθρωπισμό τους «προς ικανοποίηση του λαϊκισμού τους».

Και καταλήγει:

«Μία τέτοια όμως έκφανση δικαιωματισμού ala carte με βεβαιότητα δεν εξυπηρετεί μία ορθή και φυσιολογική διαμόρφωση της ανθρώπι­νης κοινωνίας ούτε συμβάλει διαχρονικά στην ανάπτυξη και εδραίωση της συλλογικότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Πέλλα: 15χρονος έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα