ΑΘΗΝΑ
17:34
|
04.05.2024
Απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και προειδοποίησε για ύφεση απαιτώντας...δημοσιονομική πειθαρχία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συντηρητικό κόμμα είναι αντιμέτωπο με «υπαρξιακή απειλή» προειδοποίησε σήμερα το απόγευμα την κοινοβουλευτική του ομάδα ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Μεταβαίνοντας στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Σούνακ, που αναμένεται να ορκιστεί αύριο πρωθυπουργός παίρνοντας τη «σκυτάλη» από την απερχόμενη Λιζ Τρας, απέρριψε το αίτημα των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Υποστήριξε πως οι Συντηρητικοί μπορούν να νικήσουν στις επόμενες εκλογές «με ενότητα» και εφόσον δείξουν στάση «ειλικρίνειας» στους ψηφοφόρους σε ό,τι αφορά «δύσκολες αποφάσεις».

Τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ της… «δημοσιονομικής πειθαρχίας» αποδεικνύοντας αφενός γιατί είναι ο αγαπημένος πολιτικός των μεγάλων τραπεζών (όπως της Goldman Sachs στην οποία είχε θέση αναλυτή πριν αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στα 39 του χρόνια) και αφετέρου πως ετοιμάζει δυσάρεστα μέτρα για ένα σημαντικό μέρος του βρετανικού λαού που ήδη στενάζει από τον υψηλό πληθωρισμό και την ακρίβεια αλλά και την σημαντική επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου και των υπηρεσιών υγείας.

Πριν κιόλας μεταβεί στα γραφεία του κόμματός του στην Βουλή των Κοινοτήτων, ο Σούνακ ανάρτησε την ακόλουθη προειδοποίηση στο Τουίτερ με την ιδιότητα του «βουλευτή»:

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία σπουδαία χώρα, αλλά είμαστε αντιμέτωποι με μία βαθιά οικονομική κρίση. Γι’ αυτό στέκομαι εδώ ως ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος και είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός σας. Θέλω να φτιάξω την οικονομία μας, να ενώσω το κόμμα μας και να διεκπεραιώσω την αποστολή μου για τη χώρα μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα