ΑΘΗΝΑ
09:02
|
03.05.2024
Ο Κωτσόβολος κλειδαμπάρωσε τους εργαζόμενους σαν τα ποντίκια να δουλεύουν ως τις 23.00 ενόψει Black Friday και γιορτών. Έντονες οι αντιδράσεις των σωματείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις έντονες διαμαρτυρίες σωματείων και του Συλλόγτου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προκάλεσε η αποψινή απαράδεκτη πρακτική της εργοδοσίας να παρατείνει την εργασία δεκάδων υπαλλήλων στο υποκατάστημα της αλυσίδας λιανικής Κωτσόβολος στη Λεωφόρο Συγγρού μετά το πέρας του ωραρίου.

Η εργοδοσία «κάλεσε» τους εργαζόμενους να δουλέψουν ως τις 23.00 το βράδυ για να κάνουν δοκιμή ενόψει της λεγόμενης εκπτωτικής «Μαύρης Παρασκευής» το Νοέμβριο και την επικείμενη εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Λίγες μέρες πριν τη βάρδια της Δευτέρας, εκπρόσωπος της διοίκησης έστειλε στους εργαζόμενους το ακόλουθο απαράδεκτο μήνυμα:

«Καλησπέρα σε όλους! Θα δείτε κάποιοι στο πρόγραμμα της Δευτέρας είστε μέχρι τις 11 το βράδυ! Θα γίνει stress test δηλαδή προετοιμασία για το Black Friday για να δούμε τα συστήματα πώς ανταποκρίνονται! Ευχαριστούμε! Καλό Σαββατοκύριακο!!».

Ωστόσο, η προσπάθεια της εργοδοσίας προκάλεσα άμεσα την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και σωματείων του κλάδου που έσπευσαν έξω από το υποκατάστημα της εταιρίας στη Λεωφόρο Συγγρού απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους.

Η κινητοποίησή τους έδωσε στήριγμα στους εργαζόμενους που αποχώρησαν με το κάλεσμα για την γενικής απεργίας της 9ης Νοέμβρη με μεταξύ άλλων αίτημα αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς για όλους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα