ΑΘΗΝΑ
18:46
|
24.05.2024
«Δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία γραπτή αναφορά από καμία υπηρεσία» είπε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η υπόθεση ήδη διερευνάται. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην επιστολή του αναπληρωτή εκπαιδευτικού που παραιτήθηκε από Γυμνάσιο ΕΠΑΛ και την οποία γνωστοποίησε με επιστολή του ο ίδιος ο εκπαιδευτικός μέσω του alfavita.gr αναφέρθηκε με σημερινές της δηλώσεις της η Νίκη Κεραμέως. 

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής καθηγητής κατήγγειλε πως δεχόταν απειλές από τους μαθητές του σχολείου.

«Διαβάσαμε τα όσα σοβαρά καταγγέλλονται από τον εκπαιδευτικό και διερευνούμε όλα αυτά που περιγράφονται» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ωστόσο πως της έκανε εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε μια γραπτή αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.

«Δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία γραπτή αναφορά από καμία υπηρεσία» είπε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η υπόθεση ήδη διερευνάται. 

«Προσπαθούμε να εντείνουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη της αξίας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» είπε η υπουργός, προσθέτοντας πως τέτοιου είδους φαινόμενα δεν αποτελούν τον κανόνα στα ΕΠΑΛ. «Περιοδεύω σε σχολεία όλης της χώρας, δεν είναι ο κανόνας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν ερευνούμε σε βάθος τα όσα καταγγέλλονται από τον εκπαιδευτικό».

Υπήρχε και ίσως υπάρχει ακόμα η νοοτροπία που ήθελε τα Επαγγελματικά Λύκεια να μην είναι ισότιμα με αυτά της γενικής» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. «Ιδρύσαμε τα πρώτα 25 Πρότυπα ΕΠΑΛ σε διαφορές περιοχές της χώρας, που μπαίνεις ανάλογα με το βαθμό. Περνάνε οι καλύτεροι για να δείξουμε ότι και εκεί υπάρχει αριστεία». 

Αναφερόμενη στην αγορά εργασίας, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως τα τεχνικά επαγγέλματα είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερη απορρόφηση.

«Ιδρύσαμε δύο νέες Σχολές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Απευθύνεται σε αποφοίτους Γυμνασίου, η φοίτηση είναι διετής με παρακολούθηση θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και αμειβόμενη πρακτική άσκηση/μαθητεία». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπέλα Χαντίντ: Με φόρεμα καφίγια στις Κάννες

Εργατικό ατύχημα στη Λάρισα: 30χρονoς έπεσε σε φρεάτιο τριών μέτρων

Δίκη Κιβωτός του Κόσμου: «Έδερναν τα παιδιά και τα έκλειναν σε σιδερένιο κλουβί»

Συλλήψεις σπείρας παραγωγής και εμπορίας αναβολικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα