ΑΘΗΝΑ
06:19
|
18.04.2024
Έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μεταφορές αγροτικών προϊόντων, ενώ έχει σημειωθεί και ένας νεκρός από συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι στη Βολιβία ξεκίνησαν επ’ αόριστον απεργία το Σάββατο στην πεδινή πόλη Σάντα Κρουζ, έναν σημαντικό κόμβο εξαγωγών γεωργίας, για να διαμαρτυρηθούν για την αναβολή της απογραφής πληθυσμού και κατοικιών που καθυστερεί την πρόσβαση σε περισσότερους οικονομικούς πόρους.

Ένας θάνατος αναφέρθηκε από την αστυνομία σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών απεργών και απεργοσπαστών. Εικόνες τηλεοπτικών ειδήσεων έδειχναν αρκετούς αυτοκινητόδρομους αποκλεισμένους, άδειους δρόμους και αγορές και επιχειρήσεις κλειστές.

Τα αποτελέσματα της απογραφής είναι σημαντικά για την κατανομή των οικονομικών πόρων και τον καθορισμό των εδρών στο κοινοβούλιο της Βολιβίας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής της Βολιβίας για την προώθηση της απογραφής, Μπιθέντε Κουεγιάρ, δήλωσε ότι το 2024 και το 2025 δεν θα ήταν «κατάλληλες» χρονιές για τη διεξαγωγή της απογραφής λόγω των προγραμματισμένων εκλογών το 2025.

Οι νομοθέτες ζήτησαν ηρεμία και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία που μπορεί να σταματήσει την επ’ αόριστον απεργία.

Σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, η Βολιβία έχει περίπου 12 εκατομμύρια κατοίκους, με περίπου 3,3 εκατομμύρια ανθρώπους στη Σάντα Κρουζ.

Η Σάντα Κρουζ θεωρείται το προπύργιο της βολιβιανής οικονομίας και είναι ο κύριος κτηνοτροφικός και γεωργικός παραγωγός, γνωστός για την παραγωγή σόγιας, ηλίανθων, ζαχαροκάλαμου, καλαμποκιού, ρυζιού και σιταριού.

Η συντηρητική πεδινή πόλη των δύο εκατομμυρίων κατοίκων έχει έναν πολυσύχναστο επιχειρηματικό πυρήνα και γεωργία στα περίχωρα, σε αντίθεση με την ξηρά ορεινή πόλη των Άνδεων Λα Παζ, την έδρα της κυβέρνησης της χώρας, η οποία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους ιθαγενείς Κέτσουα και Αϊμάρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα