ΑΘΗΝΑ
18:13
|
04.05.2024
Ο Ίλον Μάσκ έγραψε μια ελληνική λέξη στο Twitter, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις των χρηστών οι οποίοι απορούν για τη δήλωσή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ίλον Μάσκ έγραψε μια ελληνική λέξη στο Twitter, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις των χρηστών οι οποίοι απορούν για τη δήλωσή του.

Η λέξη που ανάρτησε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι η «διαλεκτική». Γιατί την τουίταρε ο δισεκατομμυριούχος; Ο ίδιος δεν έχει δώσει κάποια απάντηση, με τους χρήστες να κάνουν google translate για να καταλάβουν τι σημαίνει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla συχνά κάνει ενδιαφέρουσες αναρτήσεις και έχει αλληλεπίδραση με τον κόσμο που τον ακολουθεί, ωστόσο η συγκεκριμένη θα μείνει, μάλλον ένα μυστήριο.

Η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση.

Η διαλεκτική είναι το μέσο για τον έλεγχο και την εξαγωγή συμπερασμάτων, που κατ’αρχήν σημαίνει διάλογος. Η σωκρατική διαλεκτική είναι η σταδιακή αναίρεση των θέσεων του συνομιλητή και στη συνέχεια η σταδιακή προσπάθεια να εξαχθεί ένα νέο συμπέρασμα, μια νέα προσέγγιση της αλήθειας.

Ο όρος επικράτησε διεθνώς ως Dialectic.

Στην Αγγλία παλαιότερα ο όρος αυτός ήταν συνώνυμος της λογικής όπως και εφαρμοζόταν στην τυπική συλλογιστική των εκάστοτε ρητόρων.

Κάποιοι εικάζουν ότι το post με τη λέξη «διαλεκτική» αποτελεί μία ακόμα παρέμβασή του στον πόλεμο στην Ουκρανία και μία παραίνεση προς τις δύο πλευρές να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.

Μόλις μερικές ώρες μετά το αινιγματικό tweet του Μασκ, πάντως, αυτό έχει συγκεντρώσει σχεδόν 6.000 απαντήσεις και πάνω από 3.000 retweets.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα