ΑΘΗΝΑ
00:46
|
07.05.2024
Αναφερόμενη στον Παπαγγελόπουλο η Ράικου είπε ότι «ήθελε πολιτικά πρόσωπα εδώ και τώρα» .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν υπήρξαν ποτέ στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα» κατέθεσε σήμερα μεταξύ άλλων η εισαγγελέας Ελένη Ράικου στο πλαίσιο του Ειδικού Δικαστηρίου για τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κατά την 10η ημέρα δίκης.

Αναφερόμενη στον Παπαγγελόπουλο η Ράικου είπε ότι «ήθελε πολιτικά πρόσωπα εδώ και τώρα» πως δεν ήθελε τη διερεύνηση της Novartis και είχε «εμμονή στην κατασκευή στοιχείων».  «Γνώριζε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα» τόνισε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου απηύθυνε ξανά ερωτήσεις στη μάρτυρα σχετικά με την ανανέωση της θητείας της στην Εισαγγελία Διαφθοράς. «Δεν ήθελα να ανανεωθεί η θητεία μου στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Αυτό που είπα ήταν πως αν δεν ήταν ο συγκεκριμένος υπουργός, ίσως σκεφτόμουν να καθίσω. Αλλά δεν ήθελα ανανέωση γενικά» ανέφερε η Ράικου.

Αναφερόμενη στο χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν» που απέδωσε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η Ράϊκου σχολίασε ότι «είχε γνωστοποιηθεί, όλος ο κόσμος τον έλεγε Ρασπούτιν», με την πρόεδρο να απαντά: «Δεν τον έλεγε όλος ο κόσμος. Κάποιοι τον λέγατε, εγώ δεν το ήξερα».

Σε άλλο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας, ο Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι η Ράϊκου κατά την διάρκεια της κατάθεσής της, «έχει πέσει σε αντιφάσεις που κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να αντέξει».

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα