ΑΘΗΝΑ
23:22
|
08.05.2024
Τα 66 δισ. δολάρια που έχει δώσει ο Πρόεδρος Μπαίντεν για τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν αρχίσει να προκαλούν δυσφορία στο κογκρέσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριάντα «προοδευτικοί» βουλευτές των Δημοκρατικών απαίτησαν την Δευτέρα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αλλάξει τη  στρατηγική της κλιμάκωσης στη σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία και να επιδιώξει εξεύρεση λύσης και τερματισμό του πολέμου μέσω διαπραγμάτευσης.

«Δεδεομένης της καταστροφής που προκλήθηκε από αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον κόσμο, όπως επίσης και λόγω του κινδύνου καταστροφικής κλιμάκωσης, πιστεύουμε πως είναι προς το συμφέρον της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και του κόσμου να αποφευχθεί μία παρατεταμένη σύγκρουση» αναφέρουν στην επιστολή τους οι 30 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Ως εκ τούτου, σας καλούμε να συνδυάσετε την στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη που δίνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία με μία προληπτική διπλωματική ώθηση και να διπλασιάσετε τις προσπάθειες για την αναζήτηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου για εκεχειρία» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Δημοκρατικοί βουλευτές με επικεφαλής την Πραμίλα Τζαγιαπάλ.

Απέσυραν την επιστολή…

Ωστόσο, σήμερα οι 30 Δημοκρατικοί βουλευτές  μετά το σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της επιστολής τους προχώρησαν σε αναδίπλωση. Υποστήριξαν πως η επιστολή «που είχε συνταχτεί αρκετούς μήνες πριν» δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα από μέρος του προσωπικού των βουλευτών εκ παραδρομής δίχως σχετική ενημέρωση.  Προφανώς κάποιοι από τους Δημοκρατικούς πιάστηκαν εξ απήνης και άλλοι πιθανώς δυσαρεστήθηκαν καθώς η δημοσιοποίηση της επιστολής έγινε δύο βδομάδες πριν τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές της 8ης Νοέμβρη.

Δυσφορούν και οι Ρεπουμπλικάνοι…

Δεν είναι μόνον οι Δημοκρατικοί που αρχίζουν και δυσφορούν για τις επιπτώσεις ενός παρατεταμένου πολέμου στην Ουκρανία αλλά και οι Ρεπουμπλικάνοι που προειδοποιούν  πως σε περίπτωση που νικήσουν στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές της 8ης Νοέμβρη μπορεί να ασκήσουν πιο στενό έλεγχο στα τεράστια κονδύλια που χορηγεί η κυβέρνηση Μπάιντεν προς την Ουκρανία και τα οποία ξεπερνούν πλέον τα 66 δις. δολάρια.

Προ ημερών ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι δήλωσε πως δεν θα δώσουν «λευκή επιταγή» για την Ουκρανία στον πρόεδρο Μπαίντεν εάν πάρουν τον έλεγχο του κογκρέσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα