ΑΘΗΝΑ
08:37
|
26.06.2026
Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες σε Λύκειο στο Σεντ Λούις του Μιζούρι. Ο δράστης είναι μεταξύ των νεκρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία άτομα σκοτώθηκαν, χθες Δευτέρα το πρωί, και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα λύκειο του Σεντ Λούις, στο Μιζούρι των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της περιοχής, ο οποίος δήλωσε ότι ο δράστης είναι μεταξύ των νεκρών.

Αναλυτικότερα, ο ένοπλος άνδρας, ηλικίας 20 ετών, πρώην σπουδαστής του σχολείου σύμφωνα με πληροφορίες, εισέβαλε στο Λύκειο Central Visual & Performing Arts, όπου φοιτούν περίπου 400 μαθητές, είναι ασαφές λίγο μετά τις  9:00 και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως μαθητές και καθηγητές.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι μαθητές έβγαιναν τρέχοντας από το σχολείο και είπαν στους αστυνομικούς ότι ο δράστης είχε ένα «μακρύκανο όπλο».

Οι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυρά με τον ένοπλο και τον τραυμάτισαν θανάσιμα, συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

Σύμφωνα με με τον αστυνομικό επίτροπο της πόλης, Μάικλ Σακ, ο 20χρονος δράστης κουβαλούσε εκατοντάδες σφαίρες, ενώ έφερε γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας.

Εκτός από τον δράστη, τη ζωή της έχασε μια έφηβη, ενώ μια εκπαιδευτικός πέθανε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία και τα τοπικά ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, οι επτά τραυματίες – τρία κορίτσια και τέσσερα αγόρια – αν και σοβαρά τραυματισμένοι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βενεζουέλα: Εκατοντάδες νεκροί και ισοπεδωμένες πόλεις από τον διπλό καταστροφικό σεισμό

Κανταδόροι γεμίζουν τους δρόμους της Πλάκας το βράδυ της 26ης Ιουνίου

304 οι θάνατοι από την επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

Τι έδειξε το Μουντιάλ για την Τουρκία του Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα