ΑΘΗΝΑ
15:10
|
26.04.2024
Η Ευρώπη στο επίκεντρο της πανδημίας με 60% των παγκόσμιων κρουσμάτων – Ανησυχία για την συνύπαρξη με την γρίπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν μέσω της συνκυκλοφορίας του COVID-19 και της εποχικής γρίπης, το Περιφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τόνισε, χθες Δευτέρα, για μια ακόμα φορά την σημασία της συμμόρφωσης με τα προγράμματα εμβολιασμού.

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ. Χανς Κλούγκε, προειδοποίησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για τον αυξημένο κίνδυνο για την υγεία που δημιουργεί η συνκυκλοφορία του COVID-19 και της εποχικής γρίπης σε ευάλωτα άτομα: «ηλικιωμένους, ανοσοκατεσταλμένους, έγκυες γυναίκες και νεογνά».

Ανέφερε, δε, χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ώρα για χαλάρωση», σημειώνοντας πως, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, με το 60% των παγκόσμιων κρουσμάτων και το 42% των νέων θανάτων για την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε και στον αυξημένο αριθμό ασθενών με εποχική γρίπη που παρατηρείται τον τελευταίο μήνα, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε μια ελαφρά αύξηση στις εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την πρόληψη των λοιμώξεων, την προστασία των ευάλωτων ατόμων και την προετοιμασία των συστημάτων υγείας μας για τη διαχείριση πολλαπλών απειλών», είπε ο Περιφερειακός Διευθυντής του Οργανισμού.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα κατά της πολιομυελίτιδας, και συγκεκριμένα την 20ή επέτειο της εξάλειψής της στην Ευρώπη, ο Κλούγκε επέστησε την προσοχή στην ανάγκη εμβολιασμού.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή και λειτουργούν. Στην περίπτωση της πολιομυελίτιδας, όπως με τον COVID-19 και τη γρίπη, τα εμβόλια μπορούν και σώζουν ζωές.»

Όσον αφορά τον COVID-19, «οι άλλες κύριες απαντήσεις είναι η συνεχής επιτήρηση και η διασφάλιση πρόσβασης σε αντιιικά φάρμακα για πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα