ΑΘΗΝΑ
07:58
|
25.04.2024
Ο 49χρονος Αρσάντ Σαρίφ ήταν επικριτής του στρατού του Πακιστάν καθώς και ένθερμος υποστηρικτής του έκπτωτου πρωθυπουργού Ιμράν Καν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γνωστός Πακιστανός δημοσιογράφος Αρσάντ Σαρίφ πυροβολήθηκε στο Ναϊρόμπι της Κένυας όταν αστυνομικοί που κυνηγούσαν κλέφτες αυτοκινήτων άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος με το οποίο ταξίδευε καθώς περνούσε από το οδόφραγμά τους χωρίς να σταματήσει, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας της Κένυας τη Δευτέρα.

Ο 49χρονος Σαρίφ ήταν επικριτής του στρατού του Πακιστάν καθώς και ένθερμος υποστηρικτής του έκπτωτου πρωθυπουργού Ιμράν Χαν.

Είχε φύγει από το Πακιστάν τον Αύγουστο προηγουμένως βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Ντουμπάι πριν ταξιδέψει στην Κένυα. Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς έκανε στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

Δημοσιογράφοι στην πόλη Καράτσι του Πακιστάν πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη δολοφονία του τη Δευτέρα.

«Το μηχανοκίνητο όχημα [του] νεκρού ήρθε πάνω στο φράγμα της αστυνομίας από το οποίο πέρασαν. Τότε ήταν που πυροβολήθηκαν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ έγραψε στο Twitter ότι «είναι βαθιά λυπημένος για τη συγκλονιστική είδηση του τραγικού θανάτου του δημοσιογράφου Αρσάντ Σαρίφ».

Αργότερα είπε ότι είχε μιλήσει με τον Πρόεδρο της Κένυας Γουίλιαμ Ρούτο ζητώντας μια «δίκαιη και διαφανή έρευνα… Υποσχέθηκε [σ.σ. ο Ρούτο] πλήρη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης παρακολούθησης της διαδικασίας επιστροφής της σορού στο Πακιστάν».

Ο πρώην πρωθυπουργός Ίμραν Καν καταδίκασε τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου και είπε ότι ο Σαρίφ δολοφονήθηκε για το δημοσιογραφικό του έργο. Ζήτησε να διεξαχθεί δικαστική έρευνα για το περιστατικό.

Η Ουάσιγκτον προέτρεψε επίσης την Κένυα να διερευνήσει. «Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο του Αρσάντ Σαρίφ. Ενθαρρύνουμε την πλήρη έρευνα από την κυβέρνηση της Κένυας για τον θάνατό του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μετά τις Ευρωεκλογές

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα