ΑΘΗΝΑ
15:14
|
18.07.2024
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη συνάντηση και στην επέτειο της εκατονταετηρίδος από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ. Βρετανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο Γ’ συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στη διάρκεια της σύντομης συνάντησής τους που δεν ξεπέρασε τα 30 λεπτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε στην αρχή τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της μητέρας του βασιλιά, Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και αφετέρου εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για την επιτυχή άσκηση των καθηκόντων του στο νέο του ρόλο.

Επιπλέον ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, συζητώντας ακολούθως και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσίασε στον βρετανό βασιλιά τα μέλη της συνοδείας του, τον Σεβασμιόττα Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας Νικήτα, και τους Σεβ. Μητροπολίτες Βελγίου Αθηναγόρα και Λαοδικείας Θεοδώρητο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι πρέσβεις της Ελλάδος στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα Μάθιου Λοντζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112

Δήμος Θέρμης: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πυρκαγιές- Βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού

13 χρόνια για κατάχρηση ανηλίκου η ποινή του προπονητή ιστιοπλοΐας

Κένυα: Απαγόρευση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ναϊρόμπι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα