ΑΘΗΝΑ
02:04
|
19.05.2024
Ο διαγραφείς από την ΝΔ βουλευτής, υπερασπίστηκε τη δραστηριότητά του την οποία χαρακτήρισε «νόμιμη», αλλά χαρακτήρισε «ολόσωστη» η απόφαση Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου», είπε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής διαγράφηκε χθες, από την ΝΔ, μετά τις αποκαλύψεις σε βάρος του σχετικά με την υπόθεση πλουτισμού του από «κόκκινα» δάνεια, που καταγγέλλεται ότι αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους αλλά και τις απευθείας αναθέσεις κοντά στο 1 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έχει εισπράξει μέσω ΕΛΤΑ για νομικές συμβουλές.

«Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Όλα αυτά βγήκαν στη δημοσιότητα εδώ και δύο χρόνια. Επί 8 μήνες ελέγχθηκε το πόθεν έσχες μου. Οι εταιρίες ήταν δηλωμένες στο σύνολό τους. Η πρώτη καταγγελία αφορούσε τη συμμετοχή μου σε μετοχικό κεφάλαιο τράπεζας. Όλα αυτά ελέγχθηκαν από τη Βουλή. Δεν υπήρχε κάτι μυστικό. Το 2010 η Τράπεζα Πειραιώς μου ζήτησε να φτιάξουμε μια εταιρία για να αγοράσουμε ένα χαρτοφυλάκιο διαγραμμένων δανείων, ανείσπρακτων. Πήρα δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς» επισήμανε ο Ανδρέας Πάτσης.

«Δικηγόρος είμαι, αλλά δεν ασχολούμαι με τα πάντα και δεν γνωρίζω τα πάντα. Από την ώρα που έγινα βουλευτής και έγινε έλεγχος, ουδείς με πήρε ένα τηλέφωνο να πεις “ξέρεις κάτι, αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι”», είπε ο Ανδρέας Πάτσης.

Σε σχέση με την εταιρεία του και τα δάνεια που αγόρασε από την Τράπεζα Πειραιώς είπε πως: «Αγόρασα χαρτοφυλάκιο διαγραμμένων δανείων ύψους 60 εκατ. μέσω εταιρίας με τίμημα 4 εκατ. ευρώ με απόλυτα νόμιμο τρόπο».

Ανέφερε πως ουσιαστικά αυτά τα δάνεια –καταναλωτικά και κάρτες– ήταν «χαμένα» για την τράπεζα ενώ αποκάλυψε πως η ίδια η Πειραιώς ζήτησε τη σύσταση της εταιρείας ενώ επίσης η ίδια τράπεζα προχώρησε στον δανεισμό της. «Αυτή είναι η μία και μοναδική συναλλαγή που έκανε αυτή η εταιρεία. Αυτή η εταιρεία είχε μια οδηγία, να μπει σε διαδικασία τηλεφωνικής όχλησης, σε ενημέρωση των ανθρώπων αυτών, να κάνει μια προσφορά για μείωση του ποσού κατά 60% και πάνω και αν υπήρχε κάποια εξόφληση, μπορούσαν να πάρουν και απόδειξη εξόφλησης του δανείου οι άνθρωποι» είπε.

Για την συνεργασία του με τα ΕΛΤΑ, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, ανέφερε πως έγινε ερώτηση στην Βουλή πριν από 10 μήνες. «Τώρα έγινε θέμα για αυτό; Κάκιστα παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ. Ο άνθρωπος για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε. Η συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ ξεκίνησε το 2020, βγήκε και στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν είναι κρυφό. Η συμφωνία των ΕΛΤΑ είναι με μεγάλη δικηγορική εταιρεία του εξωτερικού, που εκπροσωπεί το γραφείο μου», απάντησε ο Ανδρέας Πέτσης σε σχετική ερώτηση.

Για την διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν ολόσωστη», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιχειρεί να χτίσει μια νοσηρή ατζέντα, ενώ ο πρωθυπουργός δίνει τις μάχες του».

Ο Ανδρέας Πάτσης, τέλος, αρνήθηκε πως έχουν γίνει από την εταιρεία του πλειστηριασμοί ακινήτων λόγω οφειλών, επιμένοντας πως «επιστολές στέλνονταν στους οφειλέτες, εξώδικα δεν μπορούσαν να σταλούν, εξώδικα είχε στείλει ήδη η Τράπεζα».

Γεροβασίλη: Δεν έχει δικαίωμα να είναι βουλευτής

Την έκπτωση του βουλευτικού αξιώματος από τον Ανδρέα Πάτση ζητά, με δήλωσή της, η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους παραβιάσεις σημαίνουν έκπτωση του βουλευτικού αξιώματος».

«Στην περίπτωση Πάτση, πέραν του πολιτικού και ηθικού θέματος εγείρεται μείζον θεσμικό ζήτημα το οποίο είναι πολύ σοβαρότερο της διαγραφής του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ», είπε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο «Ναυτεμπορική TV» και πρόσθεσε: «Υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος. Εφόσον παραβιάζεται το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας όπως περιγράφεται στο συγκεκριμένο άρθρο, έχει ο κ. Πάτσης το δικαίωμα να συνεχίσει να διατηρεί το βουλευτικό αξίωμα; Τέτοιου είδους παραβιάσεις σημαίνουν έκπτωση του βουλευτικού αξιώματος.

«Λειτουργούν οι θεσμοί στη χώρα; Η επιτροπή Πόθεν Έσχες αδράνησε στην «παράλειψη» Πάτση να δηλώσει τις εξωχώριες εταιρείες; Αδράνησε στην αναφορά του παρακολουθούμενου δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη για την ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης Πάτση; Η Επιτροπή κίνησε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος; Λειτουργεί η δικαιοσύνη; Γιατί αδράνησε ως προς την παράνομη και ασυμβίβαστη με τη βουλευτική ιδιότητα οικονομική δραστηριότητα Πάτση;», αναρωτήθηκε η κ. Γεροβασίλη και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση «απαξιώνει συστηματικά το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, τους θεσμούς και το σύνταγμα».

Update: Εντολή στους ορκωτούς λογιστές να κάνουν φύλλο και φτερό το πόθεν έσχες του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ανδρέα Πάτση, έδωσε σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Θανάσης Μπούρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα