ΑΘΗΝΑ
01:32
|
19.05.2024
Μεγάλες ζημιές από τον σεισμό στην επαρχία Άμπρα, που έγινε αισθητός έως και την πρωτεύουσα της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταστροφικές είναι οι πρώτες εικόνες από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε χθες το βράδυ τις βόρειες Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με εστιακό βάθος 11 χλμ. και είχε επίκεντρο είχε επίκεντρο 9 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Λαγκαγιάν στην επαρχία Άμπρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ευρεία περιοχή της κύριας βόρειας περιοχής της Λουζόν, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων περιοχών της πρωτεύουσας Μανίλα, πάνω από 400 χιλιόμετρα νότια της Άμπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία 26 τραυματίες, ενώ οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν το διεθνές αεροδρόμιο της Λαοάγκ, λόγω ζημιών και να εκκενώσουν ένα νοσοκομειακό ίδρυμα στην πόλη Μπατάκ, καθώς κατέρρευσαν τμήματα της οροφής στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στην πόλη Λα Παζ στην Άμπρα, μια αιωνόβια χριστιανική εκκλησία υπέστη ζημιές, με τμήματα του καμπαναριού της να καταρρέουν και ορισμένους τοίχους να έχουν ραγίσει, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον δύο πόλεις στην επαρχία Καγκαγιάν έμειναν για ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω ζημιών στο σύστημα ηλεκτροδότησης, ενώ ζημιές υπέστησαν αρκετές γέφυρες και δρόμοι σε απομακρυσμένες επαρχίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα