ΑΘΗΝΑ
13:59
|
23.06.2024
Η κυβέρνηση περίμενε πρώτα να ξεκάνει η ακρίβεια τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και μετά να πάρει μέτρα για την αισχροκέρδεια στην ενέργεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέτρα δήθεν αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας των εταιριών ενέργειας που λεηλατούν εδώ και πολλούς μήνες τα εισοδήματα των περισσότερων νοικοκυριών θυμήθηκε σήμερα να προωθήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

 «Δεν θα επιτρέψουμε την αισχροκέρδεια να απειλήσει την κοινωνία» είπε ανερυθρίαστα με αφορμή πρόσφατη κυβερνητική ανακοίνωση για μηχανισμό «φορολόγησης» υπερεσόδων και στον κλάδο της προμήθειας ενέργειας.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ο Σκρέκας προανήγγειλε ότι την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, και υπουργική απόφαση, που θα φορολογεί τα υπερέσοδα που θα δημιουργηθούν στον κλάδο της προμήθειας, για το ενδεκάμηνο μέχρι τον Νοέμβριο.

Ανέφερε δε πως έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση μηχανισμός φορολόγησης υπερκερδών στην παραγωγή, (και τώρα) «ερχόμαστε και κλείνουμε και το παράθυρο στην προμήθεια».

Πρόσθεσε επίσης ότι μέχρι τώρα «έχουμε εισπράξει πάνω από 2,2 δισ. ευρώ», ενώ αναφέρθηκε και σε έρευνα για τα υπερκέρδη που έχουν φορολογήσει άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και (με τα έως τώρα στοιχεία) φαίνεται ότι «η Ελλάδα έχει φορολογήσει τα περισσότερα υπερέσοδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μπάιντεν, η Kaspersky και η κλιμάκωση της παγκόσμιας σύρραξης

Από την Κίνα έρχονται οι κούκλες του σεξ με τεχνητή νοημοσύνη

Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε με σιδερολοστό τη σύντροφό του

Νέα Καληδονία: Συλληφθέντες ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας μεταφέρθηκαν στη Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα