ΑΘΗΝΑ
12:06
|
17.06.2024
Οργανώσεις αυτοχθόνων θα κινηθούν σε μια σειρά από διαδηλώσεις στις αρχές Νοέμβρη ώστε να υπενθυμίσουν στον πρόεδρο Λάσο να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τρίτη, η Εθνική Ομοσπονδία Αγροτικών, Ιθαγενών και Μαύρων Οργανώσεων του Ισημερινού (FENOCIN) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια ημέρα διαδηλώσεων, κυρίως στις επαρχίες Λος Ρίος, Γκουάγιας και Εσμεράλδας.

Αυτή η λαϊκή διαμαρτυρία, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, στοχεύει να απαιτήσει από τον Πρόεδρο Γκιγιέρμο Λάσο να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που επετεύχθησαν στις διαπραγματεύσεις με το κίνημα των Ιθαγενών.

«Θα είναι μια προληπτική ενέργεια ώστε η κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που η ίδια υπέγραψε καθώς και τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας», δήλωσε ο πρόεδρος της FENOCIN, Γκάρι Εσπινόζα.

Οι κοινωνικές οργανώσεις επιδιώκουν επίσης τη διαγραφή χρεών με τις δημόσιες τράπεζες, την παράδοση γεωργικών εισροών, τη θέσπιση επιδότησης ουρίας και την εφαρμογή δράσεων κατά της ανασφάλειας.

Ο Εσπινόζα απέρριψε την εξαφάνιση 55.000 εκατοστών ρυζιού από το απόθεμα τροφίμων της χώρας. Αυτή την κλοπή δημόσιας περιουσίας διερευνά αυτή την ώρα η Εισαγγελία.

Πρόσφατα, η διοίκηση του Λάσο και οι οργανώσεις των ιθαγενών ολοκλήρωσαν μια διαδικασία διαπραγμάτευσης, η οποία προκλήθηκε από τις μαζικές διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο.

Και τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνίες για θέματα που σχετίζονται με την υγεία, την αναπτυξιακή τραπεζική, τη δίγλωσση διαπολιτισμική εκπαίδευση, το περιβάλλον, την εκμετάλλευση του πετρελαίου και τη γεωργία. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ισημερινού και οι κοινωνικές οργανώσεις δεν κατέληξαν σε ουσιαστικές συμφωνίες για τις επιδοτήσεις καυσίμων.

Την Τρίτη, η Συνομοσπονδία Ιθαγενών Εθνοτήτων του Ισημερινού (CONAIE), το Συμβούλιο Ευαγγελικών Ιθαγενών Λαών και Οργανώσεων του Ισημερινού (FEINE) και η διοίκηση του Λάσο αναμένεται να επαναλάβουν τις συνομιλίες για την εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BBC: «Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν»

Ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας με τον όρο να μην πλησιάζει τη σύζυγό του

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί φτερούγες κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

Τη διάλυση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα