ΑΘΗΝΑ
15:08
|
27.05.2024
«Τέρμα πια η κοροϊδία, δώστε λεφτά στα ειδικά σχολεία» φώναξαν μαθητές, γονείς και εκπρόσωποι αναπηρικών οργανώσεων για τα ειδικά σχολεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το απόγευμα έξω από τη Βουλή σύλλογοι γονέων που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες και φορείς αναπήρων διεκδικώντας άμεσα λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα «ειδικά σχολεία», αρκετά εκ των οποίων απειλούνται με «λουκέτο».

Δεκάδες άτομα που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας είχαν πανό στα οποία ανέγραφαν τα αιτήματά τους, όπως: «Τέρμα πια η κοροϊδία, δώστε λεφτά στα ειδικά σχολεία», «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία».

Στο μεγαλύτερο πανό της κινητοποίησης αναγραφόταν η φράση: «Όχι στο κλείσιμο των ειδικών σχολείων. Σύγχρονες εγκαταστάσεις – Μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων – Επιστημονικά προγράμματα σπουδών».

Σε σχετικό ρεπορτάζ του 902.gr αναφέρεται πως μιλώντας σε δημοσιογράφους εκπρόσωποι φορέων αναπήρων και συλλόγων γονέων τόνισαν ιδιαίτερα τις ελλείψεις σε επαρκές εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, τα ακατάλληλα έως επικίνδυνα κτίρια που στεγάζουν τα ειδικά σχολεία και τα ποικίλα ζητήματα που προκύπτουν κατά καιρούς σε σχέση με την μεταφορά των μαθητών.

Απαίτησαν έτσι την άμεση λήψη μέτρων όπως: Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες σε όλα τα σχολεία, σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα, άμεση μεταφορά των σχολείων που λειτουργούν σε επικίνδυνα κτίρια και γενναίο πρόγραμμα ανέγερση νέων σύγχρονων Ειδικών Σχολείων αλλά και δωρεάν σχολικά γεύματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζακ Κωστόπουλος: Ο μεσίτης υποστήριξε ότι κλώτσησε από… «ένστικτο αλτρουισμού»

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 60χρονη από επίθεση πιτ μπουλ-Νεκρό το σκυλάκι της

Αυξάνονται οι διαγνώσεις καρκίνου του δέρματος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το πυραυλικό «αντάρτικο» της Ουκρανίας και το φλερτ με τα πυρηνικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα