ΑΘΗΝΑ
07:25
|
21.06.2024
«Το εμπόριο των κρυπτονομισμάτων έχει πολλούς κινδύνους και δεν αρμόζει στο μεγάλο κοινό», εκτιμά η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτοί που επιθυμούν να επενδύσουν κρυπτονομίσματα στη Σιγκαπούρη μπορεί σύντομα να οφείλουν να περάσουν από εξετάσεις για να αποδείξουν πως καταλαβαίνουν σε τι εμπλέκονται, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα του κράτους, επιδιώκοντας να εμποδίσει αδαείς επενδυτές από το να καταστραφούν.

Η Σιγκαπούρη έχει αναπτύξει πολύ προσεκτικά την αγορά ψηφιακών ενεργητικών, όμως προειδοποίησε για τους κινδύνους που συνδέονται με το εμπόριο κρυπτονομισμάτων, ιδιαίτερα για τους μικρούς επενδυτές.

«Το εμπόριο των κρυπτονομισμάτων έχει πολλούς κινδύνους και δεν αρμόζει στο μεγάλο κοινό», εκτιμά η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) παρουσιάζοντας τις προτάσεις της με στόχο να προστατευθούν οι επενδυτές.

«Εντούτοις, τα κρυπτονομίσματα διαδραματίζουν έναν υποστηρικτικό ρόλο στον ευρύτερο τομέα των ψηφιακών ενεργητικών και δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο να τα απαγορεύσουμε», συνεχίζει.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, που θα αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας εξέτασης πριν γίνει νόμος, η MAS θα απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διαφάνεια πληροφορώντας τους καταναλωτές για τους κινδύνους μιας δυνητικής επένδυσης σε κρυπτονομίσματα.

Οι εν δυνάμει επενδυτές θα πρέπει, επιπλέον, να κάνουν ένα τεστ για να αξιολογηθεί το κατά πόσο κατανοούν τους κινδύνους που ενέχονται στη συγκεκριμένη αγορά, πριν τους επιτραπεί να διαπραγματευτούν κρυπτονομίσματα. Θα τους απαγορευθεί εξάλλου να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες ή εφαρμογές πληρωμής για να αγοράζουν κρυπτονομίσματα, διευκρινίζει η MAS.

Δεν θα επιτρέπεται επίσης καμιά παρακίνηση που να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να επενδύουν στα κρυπτονομίσματα.

Τον Ιούνιο, το κερδοσκοπικό ταμείο κρυπτονομισμάτων Three Arrows Capital, με έδρα τη Σιγκαπουρη, κατέρρευσε, ενώ ο Holdnaut, ένας οργανισμός δανείων με έδρα την πόλη κράτος, τέθηκε υπό προσωρινή αναγκαστική διαχείριση. Ο φυγάς Νοτιοκορεάτης Ντο Κουόν, ιδρυτής του κρυπτονομίσματος Terra, είχε επίσης έδρα τη Σιγκαπούρη.

Παρά τους κινδύνους, τα ψηφιακά νομίσματα συνεχίζουν να προσελκύουν τους επενδυτές, λόγω των σημαντικών κερδών που ορισμένοι επενδυτές πραγματοποιούν χάρη σ’αυτά σε σύντομες περιόδους, υπογραμμίζει η MAS.

Τα κρυπτονομίσματα δεν υποστηρίζονται από πραγματικά ενεργητικά, κάτι που τα καθιστά υποκείμενα σε τεράστιες διακυμάνσεις τιμής και το εμπόριό τους είναι άκρως κερδοσκοπικό.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αττική: Κλειστά τα πάρκα λόγω κινδύνου πυρκαγιών

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική-Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 4 ακόμα Περιφέρειες για σήμερα 21 Ιουνίου  

Εκλογές στη Γαλλία: Η μάχη των ακραίων στη Δεξιά, την Αριστερά και το Κέντρο;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα