ΑΘΗΝΑ
16:02
|
18.05.2024
Η τρίτη συνεχόμενη μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους στην Συρία, σηματοδοτώντας την τρίτη τέτοια επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο συριακός στρατός ανέφερε ότι ισραηλινοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Πέμπτη, εναντίον τοποθεσιών κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό και ότι η αεράμυνα «αντιμετώπισε την επίθεση των πυραύλων και κατέρριψε τους περισσότερους από αυτούς». Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

«Γύρω στις 00:30 π.μ. τοπική ώρα, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών στοχεύοντας πολλές θέσεις κοντά στη Δαμασκό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο Άμυνας.

Η επίθεση ακολουθεί παρόμοιες αεροπορικές επιδρομές την Παρασκευή και την Δευτέρα, με την τελευταία να αφήνει πίσω της έναν νεκρό στρατιώτη, σύμφωνα με τον συριακό στρατό.

Η επίθεση της Παρασκευής ήταν η πρώτη τέτοια επιδρομή που αναφέρθηκε από τις 17 Σεπτεμβρίου, όταν το υπουργείο Άμυνας της Συρίας είπε ότι πυραυλικές επιθέσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού και σε κοντινές στρατιωτικές θέσεις νότια της πρωτεύουσας σκότωσαν πέντε στρατιώτες .

Το Ισραήλ, το οποίο δεν σχολιάζει τέτοιες επιθέσεις, έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες χτυπήματα σε στόχους εντός περιοχών που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Συρίας τα τελευταία χρόνια, αλλά σπάνια αναγνωρίζει ή συζητά τις επιχειρήσεις.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχει βάλει στο στόχαστρο βάσεις μαχητών, συμμάχων του Ιράν, στο έδαφος της Συρίας που υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα