ΑΘΗΝΑ
09:22
|
18.05.2024
Ακτιβιστές έριξαν κάρβουνο στις κυλιόμενες σκάλες του κτιρίου της BlackRock, απέκλεισαν δρόμους και διέκοψαν τηλεοπτική εκπομπή. Ετοιμάζουν μεγάλη πορεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Αυτή την εβδομάδα, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές που συμμετέχουν στην Extinction Rebellion και άλλες ΜΚΟ οργάνωσαν διαμαρτυρίες ενάντια στην αδιαφορία σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και την ανισότητα, ενόψει της 10ης επετείου του τυφώνα Σάντι.

Ακτιβιστές έριξαν κάρβουνο στις κυλιόμενες σκάλες του κτιρίου της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων και μεγαλύτερου χρηματοδότη επιχειρήσεων ορυκτών καυσίμων στον κόσμο, σύμφωνα με το New York Communities for Change.

Οι συμμετέχοντες προέτρεψαν τη διοίκηση της BlackRock να απόσχει από νέες επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα και προέτρεψαν την κυβέρνηση της πολιτείας της Νέας Υόρκης να χρηματοδοτήσει επαρκώς τη δράση για το κλίμα.

Διαδηλωτές, την Τρίτη, απέκλεισαν προσωρινά ένα τμήμα της Λεωφόρου Παρκ της Νέας Υόρκης και ζήτησαν μέτρα για τη φορολόγηση των πλουσίων για μια Πράσινη Νέα Συμφωνία σε όλη την πολιτεία.

Επιπλέον, ακτιβιστές διέκοψαν επίσης μια συνέντευξη του Αμερικανού γερουσιαστή Τεντ Κρουζ στο talk show «The View» του ABC News, τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για την δημοσιογραφική κάλυψη του ABC News σε σχέση την κλιματική αλλαγή. Ορισμένοι διαδηλωτές συνελήφθησαν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την Extinction Rebellion NYC, το Σάββατο, έχει προγραμματιστεί να γίνει πορεία του κινήματος «Occupy Park Avenue», που επιδιώκει να επιστήσει την προσοχή στην αναγκαιότητα μεγάλων πρωτοβουλιών για την κλιματική αλλαγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα