ΑΘΗΝΑ
00:26
|
25.04.2024
Τα συμφιλιωτικά λόγια του Κινέζου ηγέτη έρχονται μετά από μήνες έντασης σχετικά με την Ταϊβάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του 20ου συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, που του έδωσε μια τρίτη συνεχόμενη θητεία την εξουσία, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασίας ΗΠΑ – Κίνας, με στόχο την παγκόσμια ειρήνη.

Σε συγχαρητήριο μήνυμά του στο ετήσιο εορταστικό γκαλά της Εθνικής Επιτροπής Σχέσεων των δύο χωρών, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ο Κινέζος πρόεδρος επεσήμανε ότι η συνεργασία Ουάσιγκτον και Πεκίνου, θα συμβάλει στην αύξηση της σταθερότητας στον πλανήτη που, όπως τόνισε, σήμερα κάθε άλλο παρά ειρήνη κυριαρχεί.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, σε ένα πλαίσιο σεβασμού και από τις δύο πλευρές, να συνυπάρξει ειρηνικά και να αναζητήσει τον σωστό τρόπο για να συνεννοηθούν οι δύο χώρες στη νέα εποχή, γεγονός που θα ωφελήσει, όχι μόνο την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη, είπε ο Κινέζος πρόεδρος.

Τα συμφιλιωτικά λόγια του Κινέζου ηγέτη έρχονται μετά από μήνες έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου σχετικά με την Ταϊβάν, χωρίς τίποτα να αποκλείει να πρόκειται για επίδειξη εθιμοτυπικής αβρότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα