ΑΘΗΝΑ
08:02
|
05.05.2024
Ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας και ο Κινέζος ομόλογός του συναντήθηκαν χθες για να συζητήσουν την ενίσχυση των αμοιβαίων σχέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Faisal Bin Farhan, και ο Κινέζος ομόλογός του, Wang Yi, συναντήθηκαν χθες για να συζητήσουν την ενίσχυση των αμοιβαίων σχέσεων, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Το επίσημο πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας (SPA) μετέδωσε ότι οι δύο υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η συνάντησή τους έγινε με αφορμή την τέταρτη έκδοση της Επιτροπής Πολιτικών και Εξωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο της Μικτής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου Κίνας-Σαουδικής Αραβίας.

«Οι αξιωματούχοι εξέτασαν επίσης τις σταθερές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο φίλων χωρών», αναφέρεται στην έκθεση της SPA.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές υπέγραψαν «εκτελεστικό πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων».

Αυτή είναι η τρίτη συνάντηση για ανώτερους αξιωματούχους από τη Σαουδική Αραβία και την Κίνα μέσα σε δύο εβδομάδες. Στις 13 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Walid Bin Abdul Karim Al-Khuraiji, συναντήθηκε με τον Κινέζο Πρέσβη, Chen Weiqing, και συζήτησαν την ενίσχυση των σχέσεων.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Abdulaziz Bin Salman, και ο Κινέζος ομόλογός του Zhang Jianhua πραγματοποίησαν επίσης εικονική συνάντηση στις 21 Οκτωβρίου, όπου και οι δύο εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν για τη διατήρηση της σταθερότητας των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα