ΑΘΗΝΑ
04:10
|
05.05.2024
«Όταν κοιτάμε τη Ρωσία του σήμερα, δεν υπάρχει χώρος για παλιά όνειρα», είπε ο Σταϊνμάγερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι η Γερμανία και η Ρωσία είναι επί του παρόντος αντίθετες πλευρές και ότι τα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία είναι «ένα ρήγμα εποχής». Αυτή τη δήλωση έκανε σε μήνυμά του προς τους πολίτες της χώρας στο Βερολίνο την Παρασκευή, μεταδίδει το TASS.

«Ο κόσμος άλλαξε μετά από ένα εποχικό διάλειμμα – που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στα παλιά πρότυπα σκέψης και ελπίδων», είπε ο Σταϊνμάγερ. «Αυτό ισχύει, ειδικότερα, για την άποψή μας για τη Ρωσία», πρόσθεσε.

«Όταν κοιτάμε τη Ρωσία του σήμερα, δεν υπάρχει χώρος για παλιά όνειρα», είπε ο Σταϊνμάγερ. «Οι χώρες μας στέκονται σήμερα η μια απέναντι στην άλλη».

Ταυτόχρονα, ο Σταϊνμάγερ επεσήμανε ότι πολλοί στη Γερμανία ένιωθαν σύνδεση με τη Ρωσία και τους ανθρώπους της και αγάπη για τη ρωσική μουσική και λογοτεχνία.

«Η Ανατολική Γερμανία έχει επίσης πολύ διαφορετικές, πολύ αντικρουόμενες μνήμες από τα σαράντα χρόνια ιστορίας που εξακολουθούν να έχουν αντίκτυπο. Στην Ανατολή και στη Δύση, οι άνθρωποι είναι ευγνώμονες για το θαύμα της ενοποίησης και δεν ξεχνούν ότι παρέμεινε ειρηνικό χάρη στον [πρόεδρο της ΕΣΣΔ] Μιχαήλ Γκορμπατσόφ», είπε ο Σταϊνμάγερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα