ΑΘΗΝΑ
12:49
|
19.04.2024
Επιπλέον, έχουν παγώσει και 300 δισεκατομμύρια ευρώ αποθεματικών της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάγωσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ ως μέρος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Funke.

«Μέχρι στιγμής, έχουν δεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία 90 ατόμων, που ανέρχονται σε περισσότερα από 17 δισεκατομμύρια ευρώ σε επτά κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία», ανέφερε ο Επίτροπος.

Επιπλέον, έχουν παγώσει και 300 δισεκατομμύρια ευρώ αποθεματικών της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας. «Πιστεύω ότι είναι δυνατό να διατηρηθούν αυτά τα 300 δισ. ως καταθέσεις έως ότου η Ρωσία συμβάλει οικειοθελώς στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Ρέιντερς.

Η ΕΕ έχει υιοθετήσει οκτώ σειρές κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου πριν από οκτώ μήνες. «Αξιολογούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε», στα πλαίσια των οκτώ γύρων κυρώσεων που έχει υιοθετήσει η Ε.Ε., ανέφερε ο Ρέιντερς.

Σε ερώτηση για τη δυνατότητα δήμευσης αυτών των κεφαλαίων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε πως «αν πρόκειται για χρήματα που αφορούν σε εγκληματικές επιχειρήσεις, τότε είναι δυνατόν να μεταφερθούν σε ένα ταμείο αποζημίωσης για την Ουκρανία». «Ωστόσο, αυτό το ποσό απέχει πολύ από το να είναι αρκετό για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα