ΑΘΗΝΑ
12:39
|
18.05.2024
Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και Ισραηλινούς εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και Ισραηλινούς εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Στο χωριό Τζιμπίγια, βορειοδυτικά της Ραμάλα, Ισραηλινοί άποικοι επιτέθηκαν στους Παλαιστίνιους την ώρα που μάζευαν ελιές στα αγροκτήματα τους.

Μάρτυρες είπαν ότι οι έποικοι κατέβηκαν από τον παράνομο οικισμό Χαλαμίς και επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους και ξένους ακτιβιστές που βοηθούσαν τους ελαιοσυλλέκτες.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Wafa μετέδωσε ότι αρκετοί τραυματίστηκαν από την επίθεση, προσθέτοντας ότι οι έποικοι επιτέθηκαν σε οχήματα ακτιβιστών και δημοσιογράφων, βανδαλίζοντας πολλά αυτοκίνητα.

Εν τω μεταξύ, στο χωριό Καρφ Καντούμ, ανατολικά της περιφέρειας της Δυτικής Όχθης της Καλκίλια, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ένα 14χρονος Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από σφαίρα και πολλοί άλλοι δέχθηκαν δακρυγόνα καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις κατέπνιξαν την εβδομαδιαία συγκέντρωση κατά του εποικισμού.

Η συγκέντρωση καταδίκασε τα ισραηλινά εγκλήματα στη Ναμπλούς και στα υπόλοιπα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι Παλαιστίνιοι δέχθηκαν επίθεση ενώ διαδήλωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά κατά της κλοπής παλαιστινιακής γης προς όφελος της επέκτασης των ισραηλινών εποικισμών.

Η Χαμάς καλεί τις υπηρεσίες ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής να υπερασπιστούν τους Παλαιστίνιους

Το Παλαιστινιακό Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς θρήνησε τους μάρτυρες των υπηρεσιών της Παλαιστινιακής Ασφάλειας (PA) που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης σύγκρουσης με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και κάλεσε τους συναδέλφους τους να ακολουθήσουν τα βήματά τους.

Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς προέτρεψε: «Όλοι όσοι φέρουν ένοπλα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, να στρέφουν τα όπλα τους προς τον Σιωνιστή εχθρό που επιτίθεται στους Παλαιστίνιους και χύνει το αίμα τους».

Η Χαμάς τόνισε επίσης ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι: «Πρέπει να σταθούν ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, η οποία κάνει επιδρομές στο τέμενος Αλ Άκσα και βεβηλώνει τους ιερούς μας τόπους σε καθημερινή βάση».

Την ίδια στιγμή, η Χαμάς δήλωσε ότι η πόλη Ναμπλούς, ο προσφυγικός καταυλισμός Ασκάρ και όλες οι παλαιστινιακές πόλεις, χωριά και προσφυγικοί καταυλισμοί «αψηφούν τον σιωνιστικό εχθρό».

Το κίνημα της Παλαιστινιακής αντίστασης τόνισε: «Μόνο η Παλαιστινιακή αντίσταση μπορεί να σταματήσει να χύνεται το αίμα των Παλαιστινίων από τον Σιωνιστικό εχθρό».

Η δήλωση της Χαμάς ήρθε μετά την ισραηλινή δολοφονία δύο μελών των υπηρεσιών ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, των Imad Abu Rashid και Ramzi Zbara, σε ένοπλη σύγκρουση με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στο σημείο ελέγχου Huwwara στην είσοδο της πολιορκημένης κατεχόμενης πόλης Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα