ΑΘΗΝΑ
22:17
|
04.05.2024
Να αποσύρει τα πυρηνικά όπλα της που βρίσκονται εκτός των συνόρων των ΗΠΑ, κάλεσε την Ουάσιγκτον, ο Ρώσος πρέσβης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ κάλεσε σήμερα την Ουάσιγκτον να αποσύρει τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα που έχει αναπτύξει εκτός των συνόρων της.

«Σε αυτούς τους καιρούς εντάσεων και αυξημένων κινδύνων, τα κράτη με πυρηνικές δυνατότητες έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να αποτρέψουν την κλιμάκωση. Τούτου λεχθέντος, καλώ για άλλη μια φορά την Ουάσιγκτον να αποσύρει όλα τα πυρηνικά όπλα που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό πίσω στην εθνική της επικράτεια, να εξαλείψει τις υπερπόντιες υποδομές για την αποθήκευσή και συντήρηση τους και να εγκαταλείψει την πρακτική της προσομοίωσης της χρήσης τέτοιων όπλων με τη συμμετοχή στρατευμάτων από μη πυρηνικές χώρες ως μέρος των “κοινών πυρηνικών αποστολών” του ΝΑΤΟ, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις βασικές αρχές της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων», ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης, σχολιάζοντας άρθρο του Politico που υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ θα επισπεύσουν τα σχέδια για την αποθήκευση αναβαθμισμένων βομβών B61-12 στην Ευρώπη, με τα νέα όπλα να φθάνουν σε ευρωπαϊκές βάσεις τον Δεκέμβριο, αρκετούς μήνες νωρίτερα απ΄ ό,τι ήταν προγραμματισμένο.

«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, παραδοσιακά, αναφέρονται σε αυτά τα όπλα ως τακτικά και υποστηρίζουν ότι το οπλοστάσιο παρόμοιων όπλων της Ρωσίας είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από αυτό των ΗΠΑ», σχολίασε ο Ανατόλι Αντόνοφ. «Ωστόσο, δεν αποκαλύπτουν το γεγονός ότι όλα τα δικά μας τακτικά πυρηνικά όπλα είναι αποθηκευμένα σε κεντρικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία και δεν μπορούν να αποτελέσουν απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η παρουσία βομβών Β61-12, στην Ευρώπη, σημαίνει «σύντομους χρόνους πτήσεις προς τα σύνορα της Ρωσίας».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, μαζί με τους εταίρους του ΝΑΤΟ, πραγματοποιούν τακτικά ασκήσεις εξασκώντας τη χρήση αυτών των όπλων. Τέτοια εκπαίδευση πραγματοποιείται επί του παρόντος στο πλαίσιο της άσκησης Steadfast Noon. Η ηγεσία της Βορειοατλαντικής συμμαχίας ισχυρίζεται ότι η δραστηριότητα αυτή δεν στοχεύει Ρωσία. Το ερώτημα είναι τότε, εναντίον τίνος η συμμαχία εξασκεί τη χρήση πυρηνικών όπλων, δεδομένου ότι η χώρα μας περιγράφεται ως η “πιο σημαντική και άμεση απειλή”;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα