ΑΘΗΝΑ
13:00
|
25.03.2023
Παρέμβαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας για τις καταγγελίες σχετικά με την παρακολούθηση των δημοσιογράφων που διερευνούν τη χρήση του Predator.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να πάρει άμεσα θέση σχετικά με τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, της Ελίζας Τριανταφύλλου και του Θοδωρή Χονδρόγιαννου που διερευνούν το σκάνδαλο της χρήσης του λογισμικού Predator στην Ελλάδα καλεί την κυβέρνηση με νέα παρέμβασή του το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (International Press Institute – IPI), ζητώντας παράλληλα την άμεση διερεύνηση των ισχυρισμών του Τ. Τέλλογλου σχετικά με την παρακολούθησή του και σε φυσικό επίπεδο από την κυβέρνηση.

Επισημαίνεται ότι σε άρθρο του με τίτλο «Σε συνθήκες απόλυτης μοναξιάς» που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, ο Τ. Τέλλογλου καταγγέλει ότι ο ίδιος τελούσε υπό φυσική παρακολούθηση από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2022, με το IPI να κάνει ζητά άμεσα τη διερεύνηση των καταγγελιών του δημοσιογράφου για «ένα μοτίβο εκβιαστικών παρακολουθήσεών» του από άγνωστα άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδία: Ο Γκάντι λέει ότι ο αποκλεισμός του έχει «πολιτικά κίνητρα»

16χρονος τραυματίας από πυροβολισμούς στη Βούλα (upd)

Πέθανε ο Γκόρντον Μουρ, συνιδρυτής της Intel και δημιουργός του νόμου του Μουρ

Ex-England striker Gary Lineker scores against the UK government’s ‘cruel’ plans for asylum-seekers

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα