ΑΘΗΝΑ
20:50
|
07.05.2024
Ένας πρώην επικεφαλής πανεπιστημίου της Σαουδικής Αραβίας παραδέχτηκε ότι υπεξαίρεσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας πρώην επικεφαλής ενός διακεκριμένου πανεπιστημίου της Σαουδικής Αραβίας παραδέχτηκε ότι υπεξαίρεσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια, καθώς η καταστολή της διαφθοράς από το βασίλειο συνεχίζεται, αναφέρει το Middle East Monitor.

Σύμφωνα με την Αρχή Εποπτείας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Σαουδικής Αραβίας (Nazaha), ο πρώην πρόεδρος του Πανεπιστημίου King Abdulaziz, Αμπντουλραχμάν Ομπαΐντ αλ-Γιούμπι, παραδέχτηκε ότι έκλεψε 500 εκατομμύρια ριάλια Σαουδικής Αραβίας (πάνω από 133 εκατομμύρια δολάρια) από πανεπιστημιακά κεφάλαια.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Arabiya, ο εκπρόσωπος της Nazaha Αχμάντ αλ-Χουσεΐν είπε ότι η οργάνωση άρχισε να ερευνά τον αλ-Γιούμπι – ο οποίος απολύθηκε την Πέμπτη – αφού ανακάλυψε αρκετές οικονομικές παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της εκμετάλλευσης της θέσης του για πρόσβαση σε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στο πανεπιστήμιο.

Αφού ανακρίθηκε από τις αρχές, ο αλ-Γιούμπι ομολόγησε για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείτο και η Nazaha κατέσχεσε τα υπεξαιρεθέντα κεφάλαια και τα επέστρεψε στο κρατικό ταμείο.

Αναφέρεται ότι υπάρχουν και άλλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση, με το σαουδαραβικό όργανο κατά της διαφθοράς να ανακρίνει αυτούς τους υπόπτους.

Τα τελευταία χρόνια, το Ριάντ έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εκστρατείες για να στοχεύσει τη διαφθορά σε κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς και θεσμούς, με εκατοντάδες να απολύονται, να συλλαμβάνονται και να διώκονται για το έγκλημα σε τακτική βάση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα