ΑΘΗΝΑ
04:11
|
05.05.2024
Ο δείκτης ποιότητας του αέρα (AQI) κορυφώθηκε στο 415 στο Δελχί τη Δευτέρα - περισσότερο από οκτώ φορές πάνω από το «καλό» επίπεδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Δελχί ανέστειλε τις περισσότερες εργασίες κατασκευής και κατεδάφισης καθώς η ποιότητα του αέρα στην ινδική πρωτεύουσα πρόκειται να επιδεινωθεί από την Τρίτη λόγω των πιο ήρεμων ανέμων και άλλων μετεωρολογικών συνθηκών, δήλωσε υπουργός της κυβέρνησης.

Η πόλη των περίπου 20 εκατομμυρίων, η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου, γίνεται απελπιστικά ανυπόφορη κάθε χειμώνα καθώς το κρύο και ο βαρύς αέρας παγιδεύουν τη σκόνη, τις εκπομπές των οχημάτων και των καύσεων υπολειμμάτων των καλλιέργειών από γειτονικές πόλεις.

Ο δείκτης ποιότητας του αέρα (AQI) κορυφώθηκε στο 415 στην περιοχή Αναντ Βιχαρ του Δελχί τη Δευτέρα – περισσότερο από οκτώ φορές πάνω από το «καλό» επίπεδο, σύμφωνα με το Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου Ρύπανσης. Μια ένδειξη πάνω από 400 θεωρείται “σοβαρή” που μπορεί να επηρεάσει υγιή άτομα και να επηρεάσει σοβαρά αυτούς με υπάρχουσες ασθένειες.

«Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η ταχύτητα του ανέμου θα πέσει από την 1η Νοεμβρίου και η κατεύθυνσή του θα αλλάξει», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος του Δελχί, Γκοπάλ Ράι, σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. «Βάσει αυτού, προβλέπεται ότι το AQI θα ξεπεράσει το 400 στην κατηγορία των σοβαρών».

Δεν είπε πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι περιορισμοί.

Ο Ράι είπε ότι έχουν δημιουργηθεί 586 ομάδες για την παρακολούθηση των κατασκευαστικών εργασιών και ότι θα δοθούν εξαιρέσεις σε νοσοκομεία, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια και άλλες παρόμοιες δημόσιες δραστηριότητες.

Είπε ότι 521 μηχανές θα ραντίσουν νερό σε όλη την πόλη για να κατακαθίσουν τη σκόνη, ενώ θα αναπτυχθούν σχεδόν 233 πυροβόλα κατά της αιθαλομίχλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα